Elon Musk, Twitter'ı satın aldı

43 milyar dolardan masaya oturan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış oldu.
Elon Musk, Twitter'ı satın aldı

Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın almayı başardı. Geçtiğimiz günlerde anlaşma kapsamında Twitter yönetim kurulu ile müzakerelere başlayan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış oldu. Satın alma haberiyle Twitter'ın hisse değerinde de değişim görüldü. 

Elon Musk'ın Twitter yolculuğu

Hatırlarsanız bir süre önce  Twitter'ı attığı tweetlerle eleştiren Musk, bu konuda harekete geçerek Twitter'ın yüzde 9,2'sinin sahibi oldu. Elon Musk, toplamda 73 milyon 486 bin 938 Twitter hissesinin sahibi oldu. O dönemde Cuma günü kapanış verilerine baktığımızda Elon Musk'ın satın aldığı hisselerin 2,89 milyar dolar değerinde olduğu görülüyordu.

Yine de Twitter'ın yönetim kuruluna katılmayacağı belli olunca Musk, bir kez daha harekete geçerek 43 milyar dolara Twitter'ı satın almayı teklif etti. 

Bununla yetinmeyen Elon Musk Twitter'ı satın almak için yeni bir adım daha atarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) bir doküman teslim etmişti. Musk bu doküman ile Twitter'ı almak için nasıl finansman sağladığını detaylandırmıştı. 

Twitter yönetim kurulu ise şirketi satmaya pek de yanaşmadı. Hatta kurulun Zehirli Hap stratejisini benimsemesi Elon Musk'ı gücendirmişti. Görünen o ki; her ne olursa olsun Elon Musk istediğini almayı başardı. 

 
Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.