Elon Musk, Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit ediyor: Nedeni ise sahte kullanıcılar

Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtiyor, sosyal medya şirketini ise bilgi edinme hakkını engellemekle suçluyor.
Elon Musk, Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit ediyor: Nedeni ise sahte kullanıcılar

Son dönemin en fazla konuşulan isimlerinden biri Elon Musk ve Musk'ın bu denli gündemde olmasının nedeni de milyarderin Twitter'ı 44 milyar dolara satın almayı planlıyor olması. Ancak işler cümle kurmak kadar kolay olmuyor, zira bu anlaşma bir süre için rafa kaldırılmış durumda.

Öncelikle neler olduğunu bir kere daha hatırlayalım. Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın alacağı bilgisi paylaşılmıştı. Hatta Musk, Twitter'ın gelirlerini aboneliklerle ikiye katlayacağını iddia etmişti. Elon Musk, Sequoia Capital, kripto borsası Binance ve varlık yönetimi firması Fidelity gibi şirketlerin Twitter satın alımını desteklediklerini açıklamış ve bu bağlamda yatırımcılardan yaklaşık 7.1 milyar dolar topladığını söylemişti.

Fakat Musk, geçtiğimiz ay, Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Elon Musk ve Twitter açısından yeni gelişmeler var. Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtiyor, sosyal medya şirketini ise bilgi edinme hakkını engellemekle suçluyor. Musk, bu durumu anlaşma şartlarının ihlali olarak nitelendiriyor. Musk, spam ve sahte hesapların, Twitter'ın günlük kullanıcıların yüzde 5'inden daha azına değil, çok daha fazlasına sahip olduğuna inandığını söylüyor. 

Musk'ın avukatı Mike Ringler, bu durumun Twitter'ın birleşme sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerinin açık bir maddi ihlali olduğunu ve Musk'ın işlemi tamamlamama hakkı ve birleşme sözleşmesini feshetme hakkı da dahil olmak üzere bundan kaynaklanan tüm hakları saklı tutacağını söylüyor. Özetle, Elon Musk Twitter'ı, şirket gerçek oranı veya sayıyı açıklamazsa satın almaktan vazgeçmekle tehdit ediyor.

Twitter'ın şu an için konuyla ilgili bir açıklaması bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.