Twitter, Elon Musk'a dava açtı: dava dosyasındaki sert ifadeler dikkat çekiyor

"Musk, görünüşe göre fikrini değiştirmekte, şirketi çöpe atmakta, operasyonlarını aksatmakta, hissedar değerini yok etmekte ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor."
Twitter, Elon Musk'a dava açtı: dava dosyasındaki sert ifadeler dikkat çekiyor

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk'ın Twitter satın almasında son aşamaya geldiğini sizlere aktarmıştık. Bu noktada Elon Musk'ın şirketi bir süre boyunca sahte hesaplar nedeniyle Twitter'ı anlaşmadan vazgeçmekle tehdit ettiğini hatırlatalım

Elon Musk, Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirterek, sosyal medya şirketini bilgi edinme hakkını engellemekle suçlamıştı. Bunun üzerine Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletti.

Ancak sahte hesaplara dair yaşanan tüm bu meşakkatli sürece ve spekülasyonlara rağmen, Elon Musk Twitter'ı satın almaktan vazgeçti. Zira Musk, Twitter'ın spam hesaplar konusunda kendisine doğru bilgi vermediğini düşünüyordu. Bunun üzerine Twitter, önce kısa bir açıklama yaparak, Elon Musk ile mutabık kalınan fiyatta ve şartlarda satın alma işlemini tamamlayacağını taahhüt ettiğini ve bu birleşme anlaşmasını tamamlamak için yasal yollara başvuracaklarını paylaştı. Twitter yönetim kurulu bu bağlamda Delaware Yüksek Mahkemesine başvurmayı planladığını belirtti. 

Yönetim kurulu başkanı ve Salesforce Co-CEO'su Bret Taylor söz konusu açıklamayı Twitter hesabı üzerinden paylaştı. 

Şirket, teslim ettiği dava dosyasında Elon Musk'ın aylardır Twitter'a dair anlatmakta olduğu hikayeyi vurguluyor. Nisan 2022'de Elon Musk'ın bağlayıcı bir birleşme anlaşmasına adım attığını hatırlatan şirket, 3 ay sonra Elon Musk'ın imzaladığı anlaşma kişisel çıkarlarına hizmet etmediği için, Musk'ın, Twitter'a ve Twitter'ın hissedarlarına karşı yükümlülüklerini onurlandırmadığını ifade ediyor.

Şirketin dosyada paylaştığı ifadeler şöyle devam ediyor: 

Twitter'ı işin içine katmak için halka açık bir gösteri hazırlayan ve satıcı dostu bir birleşme anlaşması teklif edip ardından bu teklifi imzalayan Musk, görünüşe göre - Delaware sözleşme yasasına tabi diğer tüm tarafların aksine - fikrini değiştirmekte, şirketi çöpe atmakta, operasyonlarını aksatmakta, hissedar değerini yok etmekte ve çekip gitmekte özgür olduğuna inanıyor.

Twitter, Musk'ın içinde bulunduğu inkar halinin, maddi sözleşmeye bağlanmış ihlallerde bulunduğunu, bununla beraber Twitter'a ve Twitter'ın işlerine gölge düşürdüğünü dile getiriyor. 

Twitter, Musk'ı daha fazla ihlalden korumak ve Musk'ı yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlamanın yanı sıra birleşmenin tamamlanmasını sağlamak için dava açtığını belirtiyor. 

Dava dosyasında Elon Musk'ın "riyakarca" davrandığı iddia ediliyor. Dosyada yer alana metne göre; 31 Mart 2022'de platformdaki “crypto spam” inin kullanıcı deneyimini kötü etkilediğini belirten Musk, şirketin özelleştirilmesi gerektiğini, spam probleminden ticari olarak ancak bu şekilde kurtulabileceğini dile getirdi. 

Dosyada yer alan iddialara göre; 25 Nisan 2022'de anlaşmayı açıklayan basın açıklamasında Musk, "spam botlarını yenmek" için bir eylem çağrısı yaptı. Ancak pazar düştüğünde ve sabit fiyatlı anlaşma daha az çekici hale geldiğinde, Musk anlatısını değiştirdi, birdenbire spam'in Twitter platformunda ciddi bir sorun olmadığının "doğrulanmasını" talep etti.

Eğer Twitter davayı kazanırsa Elon Musk, Twitter'ı satın almak durumunda kalacak.Hatırlarsanız Twitter'ın kurucu ortağı Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söylemişti. Acaba Dorsey bütün bu olaylardan sonra hala aynı fikirde mi? 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.