Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletecek

Twitter, Elon Musk'a dahili verileri iletecek ve tüm gerçek zamanlı veri akışına erişim verecek. Böylelikle Musk'ın Twitter'da kaç kullanıcının sahte kullanıcı olduğunu görmesine izin verilmiş olacak.
Twitter, sahte hesaplar konusunda Elon Musk'a tüm verileri iletecek

Son dönemde internet dünyasının en popüler gelişmelerinden biri hiç şüphesiz Elon Musk'ın Twitter'ı satın alacak olması ve ardından yaşananlar. Bu kapsamda son yaşanan gelişmelerden biri ise Elon Musk'ın Twitter'ı tehdit etmesi olmuştu. 

Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın alacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Musk, geçtiğimiz ay ise Twitter anlaşmasının spam ve sahte hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5’inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu. Musk, birkaç gün önce de Twitter'ı satın alma anlaşmasını tamamlamak için "spam" hesaplar hakkında bilgi istediğini belirtmiş ve sosyal medya şirketini bilgi edinme hakkını engellemekle suçlamıştı. Tüm bunların ardından Elon Musk'ın, Twitter'ı, şirket gerçek oranı veya sayıyı açıklamazsa satın almaktan vazgeçmekle tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Şimdi ise The Washington Post'un haberine göre Twitter, Elon Musk'a dahili verileri iletecek ve tüm gerçek zamanlı veri akışına erişim verecek. Böylelikle Musk'ın Twitter'da kaç kullanıcının sahte kullanıcı olduğunu görmesine izin verilmiş olacak. Elon Musk’a firehorse API'ı için erişim sunulacak. Bahsedilenlere göre bu API, Twitter'da atılmış her tweet’e erişim sağlıyor ve bazı gerçek zamanlı Twitter verilerini de anlık olarak sunuyor.

Twitter her ne kadar sahte hesapların toplum kullanıcı sayısının yüzde 5'inden azını oluşturduğunu söylese de yapılan hesaplar ve Elon Musk'ın tahmini bu oranın yüzde 20 olduğu yönünde. Elon Musk'a verilecek olan bilgilerle sonucun ne olacağını hep birlikte göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.