Snapchat ve Instagram'dan sonra TikTok da Avatar dünyasına adım attı

TikTok paylaştığı bir blog gönderisi ile Avatarları tüm kullanıcılara açtığını duyurdu.
Snapchat ve Instagram'dan sonra TikTok da Avatar dünyasına adım attı

Snapchat'in Bitmoji ile 2016 yılında attığı sosyal ağlarda Avatar kullanımı adımını,  geçtiğimiz aylarda Instagram başta olmak üzere Meta uygulama ailesi ve bu ay da rekabete kayıtsız kalamayan TikTok izledi. AR Filtreleri ve Hikaye formatı ile sosyal ağların kopyalamaktan vazgeçemediği Snapchat, böylece bir konuda daha öncü konumuna gelmiş oldu.

Hatırlarsanız TikTok'un Ocak ayında Avatarları platformunda test etmeye başladığını sizlere aktarmıştık. TikTok paylaştığı bir blog gönderisi ile Avatarları tüm kullanıcılara açtığını duyurdu.

TikTok Avatarlar nasıl kullanılıyor? 

TikTok Avatarlarına uygulamanın efektler kısmından erişebiliyorsunuz. Bunun için arama kısmına Avatar effect yazmanız yeterli.

TikTok Avatarları ile kullanıcılar, saç modelleri, aksesuarlar, piercing ve makyaj seçenekleriyle kendi görünümlerini yansıtabiliyor. Avatarınızın görünümünü tamamladıktan sonra Avatarınız ile videolar kaydetmeye başlayabilirsiniz. Bu arada Avatarların sizin mimik ve jestlerinizi taklit ettiğini belirtelim. 

TikTok yaptığı açıklamada kıyafetlerden cilt tonlarına, saç renklerinden dokulara kadar kapsayıcı bir yaklaşım benimsediğini dile getirdi. TikTok, Avatarların platformdaki topluluğun geri bildirimleriyle şekillenmeye devam edeceğini belirtiyor. 

Avatarların son aylarda sosyal ağlar tarafından özellik gamına eklenmesinin bir diğer sebebi, markaların Metaverse girişimlerine gösterdiği ilgi. Meta, Oculus ve Horizon ile Metaverse için adımlarını hızlandırsa da, TikTok artırılmış gerçeklik filtreleri için geliştirici programını 2021'in Ağustos ayında duyurarak bu konuda biraz geride kaldı. Ancak Avatarların mimik ve jestleri taklit edebilmesi, TikTok'un ilerleyen dönemde Web3 ve Metaverse dünyasına adım atabileceğinin bir göstergesi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.