Snapchat, Bitmoji'nin geliştiricisi Bitstrips'i 100 milyon dolara satın aldı

Snapchat, Bitmoji'nin geliştiricisi Bitstrips'i 100 milyon dolara satın aldı

snapchat-Bitstrips

Snapchat kullanıcıların uygulama içerisindeki kişisel deneyimlerini arttırmak için satın almalar yapmaya devam ediyor. Şirketin son olarak kendinize özel emojiler oluşturmanızı sağlayan Bitstrips'i bünyesine kattığı açıklandı.

2007 yılında kişiselleştirilmiş dijital çizgi romanlar üretmek üzere yola çıkan Bitstrips ardından iş modelini ve servisini pivot etmişti. Yapılan pivotla birlikte kullanıcılar Bitstrips üzerinde kendilerine özel karikatür tarzı avatarlar üretebilmeye başlamıştı. Şirket son geldiği noktada ise kullanıcıların kendilerine benzeyen çeşitli emojiler oluşturabilmesine olanak sağlıyor. Web versiyonu da bulunan Bitstrips'in asıl güçlü olduğu alan ise mobil uygulaması.

Bitstrips satın alması için Snapchat'in 100 milyon dolar ödediği belirtilirken şirket şu an için yorum yapmayı reddetmişti. Ancak Snapchat'in Bitstrips'in kullandığı teknolojiyi servisine entegre ederek kullanıcılara ileride daha fazla kişiselleştirilmiş filtreler sunacağını tahmin etmek zor değil. Özelleştirilmiş filtreler konusunda Facebook'ta son olarak MSQRD’yi satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.