TikTok'ta yeni özellikler: Avatarlar, ses odaklı canlı yayınlar ve abonelik

TikTok'un test ettiği özellikler arasında Bitmoji benzeri Avatarlar, Sizin İçin sayfası için anahtar kelime filtreleri, grup sohbetleri, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayınlarda ekran paylaşımı ve Twitch benzeri abonelik özellikleri yer alıyor. 
TikTok'ta yeni özellikler: Avatarlar, ses odaklı canlı yayınlar ve abonelik

Tüm sosyal ağlar TikTok benzeri özellikleriyle gündeme gelirken, TikTok da kapsamlı bir yeni özellik keşfine çıktı. Başarılı sosyal ağın test ettiği özellikler arasında Bitmoji benzeri Avatarlar, Sizin İçin sayfası için anahtar kelime filtreleri, grup sohbetleri, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayınlarda ekran paylaşımı ve Twitch benzeri abonelik özellikleri yer alıyor. 

Söz konusu özellikler, sosyal ağlardaki özellikleri erken aşamada tespit etmesiyle tanınan Matt Navara tarafından paylaşıldı. Özelliklerin her birinin başka sosyal ağlardaki özelliklerin klonu olarak tanımlamak mümkün. 

Son dönemde yoğun bir şekilde kopyalanan TikTok'un sonunda çareyi diğerlerini kopyalamakta bulduğunu söyleyebiliriz. TikTok sözcüsü, özelliklerin test edildiğini doğrularken, şu an için TikTok kullanıcılarından geri bildirim almayı amaçladıklarını belirtti. Dolayısıyla özelliklerin bir kısmı kullanıcıların tamamıyla buluşmayabilir. 

Yine de bu geniş özellik listesinde bazılarının, herkese açık bir şekilde test edildiğini aktaralım. İçerik üretici abonelikleri bunlardan biri. Aynı şekilde şirketin Sizin İçin Sayfasında moderasyonu güçlendirmek amacıyla test ettiği anahtar kelime filtreleri de atılması beklenen adımlar arasında yer almaktaydı. 

Ancak TikTok'un test ettiği Bitmoji benzeri Avatarlar, ses odaklı canlı yayınlar, canlı yayınlarda ekran paylaşımı ve twitch benzeri abonelik özellikleri, sosyal ağlar arası rekabette oyunu değiştirecek nitelikte. 

Geçen hafta hepimizin Instagram'ın avatarlarını konuştuğunu düşünürsek, TikTok Avatarlar şirketin AR effect studio ile filizlenen Metaverse ayağını da güçlendirecektir. Spaces'ı ve tabi ki Clubhouse'u andıran ses odaklı canlı yayınlar da içerik üreticileri merkeze alan yeni gelir modellerinin kapılarını aralayacaktır. 

Sosyal ağlar, web3 vizyonu ve adeta bir özellik yarışıyla deri değiştirirken, TikTok'un platforma ekleyeceği yeni özellikleri yakından takip edip aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.