Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söylüyor

Jack Dorsey: "Elon, güvendiğim tek çözüm."
Jack Dorsey, Twitter'ın geleceği için tek çözümün Elon Musk olduğunu söylüyor

Bir süredir teknoloji camiasının gündemi Elon Musk'ın Twitter'ı alıp almayacağıydı ve bu konu dün nihayete erdi. Geçtiğimiz haftalarda Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolarlık teklif veren Elon Musk, Twitter yönetim kuruluyla yaşanan çekişmelerin sonucunda Twitter'ı satın almayı başardı. Geçtiğimiz günlerde anlaşma kapsamında Twitter yönetim kurulu ile müzakerelere başlayan Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almış oldu. Satın alma haberiyle Twitter'ın hisse değerinde de değişim görüldü.

Tüm dünya bu haberle çalkalanırken en ilginç açıklamalardan biri de Twitter'ın kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'den geldi. Dorsey, öncelikle Radiohead'in KID A albümünde bulunan "Everything In Its Right Place" şarkısını paylaştı. En basit tabirle, "her şey doğru yerde" şeklinde çevirebileceğimiz şarkı paylaşımı ile aslında Dorsey'nin Elon Musk'ın Twitter satın almış olmasından memnun olduğunu hemen anlayabiliyoruz.

Dorsey, açıklamasını tabii ki sadece bir şarkı paylaşımı ile tamamlamadı, Twitter'ın kurucusu, "Benim için önemli olan fikir ve hizmet. İkisini de korumak için ne gerekiyorsa yapacağım. Twitter bir şirket olarak her zaman tek sorunum ve en büyük pişmanlığım oldu." dedi ve sözlerine şöyle devam etti: "Prensip olarak, kimsenin Twitter'a sahip olması veya onu yönetmesi gerektiğine inanmıyorum. Bir şirket değil, protokol düzeyinde bir kamu malı olmak istiyor. Ancak şirket olma sorununu çözen Elon, güvendiğim tek çözüm."

Bakalım, Jack Dorsey'nin Elon Musk konusundaki beklentisi doğru çıkacak mı? Elon Musk, Twitter'ı hangi amaçla kullanacak ve platform üzerinde ne gibi değişiklikler yapacak? Bu soruların cevaplarını ilerleyen dönemde hep birlikte öğreneceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.