Twitter CEO'su Jack Dorsey resmi olarak görevinden ayrıldığını duyurdu [Güncellendi]

Jack Dorsey'nin Twitter'daki CEO'luk görevini bırakması bekleniyor. Bu iddialar neticesinde Twitter'ın borsadaki hisse değeri yaklaşık yüzde 11 artış gösterdi. İddiaların akabinde Jack Dorsey paylaştığı bir tweet ile istifa ettiğini duyurdu.
Twitter CEO'su Jack Dorsey resmi olarak görevinden ayrıldığını duyurdu [Güncellendi]

CNBC'nin bugün paylaştığı habere göre Jack Dorsey'nin Twitter'daki CEO'luk görevini bırakması bekleniyor. Jack Dorsey'nin hem Twitter'ın hem de dijital ödeme şirketi Square'in CEO'luğunu üstlendiğini belirtelim. 

Kaynakların aktardığı bilgilere göre Twitter'ın hissedarı Elliott Management, Jack Dorsey'nin bu iki şirket arasında seçim yapmasını istiyor. Hatta Elliott Management kurucusu Paul Singer, her iki şirketin de Dorsey tarafından yönetilmesini şart olmadığını vurgulayarak Dorsey'i, bu görevlerden birini bırakmaya davet ediyor. 

Hatırlarsanız, Elliott Management, 2020'de şirkete yatırım yapmadan önce anlaşma görüşmeleri sırasında Jack Dorsey'i CEO koltuğundan indirmeye çalışmıştı. 

Dorsey, son yıllarda yaptığı açıklamalar ve attığı adımlarla vizyoner bir tablo çizse de; bu iddialar neticesinde Twitter'ın borsadaki hisse değeri yaklaşık yüzde 11 artış gösterdi.

Görünen o ki Dorsey'nin bitcoin ve kripto para alanındaki tutkusu, yatırımcılar açısından bakıldığında imaj olarak Twitter'a olan bağlılığını zayıflatıyor. Dorsey'nin attığı bir tweet ile platformuna ilan-ı aşk etmesi bu bakış açısını yıkmak için gerçekleşmiş olabilir.

Biz bu haberi aktardıktan kısa bir süre sonra Jack Dorsey paylaştığı bir tweet ile istifa ettiğini duyurdu. 

Twitter'ın yeni CEO'su Parag Agrawal oldu. Agrawal, Twitter'da 2017'den şimdiye kadar CTO görevini icra etmekteydi. Agrawal'ın neredeyse 10 yıldır şirkette çalıştığını da ekleyelim.

Dorsey, Agrawal'ın kendi seçtiği isimlerden biri olduğunu dile getirdi ve yönetim kurulunun oy birliğiyle Agrawal'ı CEO görevine getirdiğini ekledi. Bu gelişmeyle beraber Bret Taylor da Yönetim Kurulu Başkanı pozisyonuna getirildi. Dorsey Mayıs ayına kadar şirkette kalmaya devam edecek. Ancak sonrasında yönetim kurulu dahil olmak üzere şirketin yönetim sürecinden uzaklaşacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.