WePlay Ventures, 2021 yılında yaptığı 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkardı [İnfografik]

1 yıl içerisinde 1530’dan fazla oyun girişimini inceleyerek 600’dan fazla stüdyo ile görüşme yapan WePlay Ventures, 2021 yılında yapmış olduğu 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkarmayı başardı.
WePlay Ventures, 2021 yılında yaptığı 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkardı [İnfografik]

1 yıl içerisinde 1530’dan fazla oyun girişimini inceleyerek 600’dan fazla stüdyo ile görüşme yapan WePlay Ventures, 2021 yılında yapmış olduğu 8 yeni yatırım ile portföyünü 11 stüdyoya çıkarmayı başardı. Sırasıyla Gnarly Game Studio, Madcraft Studios, Funmoth Games, Hoody Studios, Forge Games, Gorilla Softworks, Gyroscoping Games, UDO Games, Hero Concept, Apphic Games ve Abrakadabra Games’e yatırım yapan WePlay Ventures, portföyünü Mobil, PC ve Konsol platformlarında dengeli bir şekilde dağıtmayı hedeflediklerini ve şu ana kadar yapmış olduğu yatırımların yüzde 60’ının mobil yüzde 40’ının ise PC ve konsol platformlarına oyun geliştiren stüdyolardan oluştuğunu açıkladı.

Faaliyet alanını Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı kapsayacak şekilde genişletti

2022 yılı itibariyle faaliyet alanını Doğu Avrupa ve Orta Asya’yı kapsayacak şekilde genişleten WePlay Ventures, Türkiye oyun sektörünün göstermiş olduğu başarıyı bu bölgedeki diğer ekosistemlere de aktarmayı amaçlıyor. 

Yatırımlarını Akıllı Sermaye Modeli ile gerçekleştiren WePlay Ventures, yatırımcısı olduğu girişimlere finansal desteğin yanı sıra stratejik olarak da birçok destek sunuyor. Kendilerini bir takım arkadaşı gibi konumlandırarak oyun stüdyolarına erken aşamadan itibaren strateji, finans ve iş geliştirme gibi konularda destek olarak çok daha hızlı büyümelerini ve küresel oyun pazarının önemli oyuncularından biri haline gelmelerine olanak sağlıyor.

WePlay Ventures’ın yatırım yaptığı oyun stüdyolarının toplam değerlemesi 74 milyon dolara çıktı

Bu doğrultuda WePlay Ventures’ın yatırım gerçekleştirdiği oyun stüdyoları, 1 yıl içerisinde 4 kattan fazla büyüyerek toplam değerlemelerini 74 milyon dolara çıkarmayı başardı. Bünyesinde 190’tan fazla ekip arkadaşı bulunduran oyun stüdyoları, bu süre içerisinde 11 tanesi PC ve konsol olmak üzere toplamda 220’den fazla oyun geliştirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.