Apphic Games, WePlay Ventures’tan 1,4 milyon TL yatırım aldı

Apphic Games, WePlay Ventures’dan 1,4 Milyon TL’lik ilk yatırımını aldı. Bu yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 14 Milyon TL 'ye ulaştı.
Apphic Games, WePlay Ventures’tan 1,4 milyon TL yatırım aldı

Oyun sektöründeki tecrübesi ile dikkat çeken Gazi Akyüz, Erdinç Gürbüz ve Mehmet Yavuz Erdem tarafından kurulan Apphic Games, WePlay Ventures’dan 1,4 Milyon TL’lik ilk yatırımını aldı. Bu yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi 14 Milyon TL değerlemeye ulaştı.

Apphic Games aldığı yatırımı, geliştirmiş olduğu mobil oyunlara ek olarak PC platformu için de oyun geliştirme çalışmaları için değerlendirecek. Gazi Akyüz, Erdinç Gürbüz ve Mehmet Yavuz Erdem'in, 4,5 Milyondan fazla indirme alan “Nusrat” ve 1,5 Milyondan fazla indirme alan “Fetih” projelerinin geliştirilme aşamalarında yer aldığını ekleyelim.  

Casual oyunlarda yakaladıkları başarıların ardından Hypercasual türünde de oyunlar geliştirmeye başlayan Apphic Games ekibi, kısa süre içerisinde bu türde 50’den fazla oyun geliştirmeyi başardı.

Şirketin aldığı bu yeni yatırımla birlikte mobil platformlarda hit oyun yakalama başarısına bir adım daha yaklaştığını söyleyebiliriz.  Apphic Games, ilk PC projeleri olan “Deadly Broadcast” ismini verdikleri korku oyununu 22 Şubat 2022’de Steam platformunda oyuncuların ilgisine sunmaya hazırlanıyor.

Apphic Games, aldıkları bu yatırım ile ekiplerini güçlendirmenin yanı sıra çoklu platformlar için oyun geliştirme kapasitelerini arttırmayı planlıyor. Böylece ekip, mobil ve PC platformlarında önemli başarılar elde etmeyi hedefliyor.

Mobil uygulama geliştirme tecrübelerinin yanı sıra oyun sektöründe de önemli tecrübe ve başarılara sahip olan Apphic Games ekibi yatırım hakkındaki görüşlerini şu cümlelerle ifade ediyor: 

Apphic Games olarak 1. yılımızı doldururken 13 kişiye ulaşan ekibimizle, Hypercasual alanında kaliteli oyunlar üretmeye ve hit arayışımıza devam ediyor, hedeflerimize adım adım yaklaşıyoruz. Bununla birlikte, Steam platformu için geliştirmekte olduğumuz Deadly Broadcast adlı multiplayer korku oyunumuz konsept ve oynanış bakımından türünün ilk örneği olacak. Başarı odaklı bu yolculuğumuzda WePlay Ventures’ın desteğini aldığımız için çok mutluyuz.

WePlay Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

WePlay olarak potansiyeline ve ekibine inandığımız stüdyolara yatırımlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Apphic Games de tecrübeli ekibi ve çalışmalarıyla bizlerde bu inancı hissettiren stüdyolarımızdan bir tanesi. Bundan sonraki süreçte Apphic Games ekibinin başarıya giden yolda yanında yer alıp, yardım edebileceğimiz her hususta elimizden gelenin fazlasını yapıyor olacağız. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.