WePlay Ventures ve Matchingham Games, Funmoth Games'e 10,5 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı

Bugün yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan WePlay Ventures, Funmoth Games'e yatırım yaptığını duyurdu.
WePlay Ventures ve Matchingham Games, Funmoth Games'e 10,5 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı

Geçtiğimiz hafta bilgisayar ve mobil platformlar için oyunlar geliştiren Madcraft Studios'un WePlay Ventures’tan 2 milyon TL değerleme ile yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan WePlay Ventures, Funmoth Games'e yatırım yaptığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre 2 Türk girişimci tarafından ABD merkezli olarak kurulan Funmoth Games, erken aşama oyun stüdyolarına yatırım yapan WePlay Ventures ve Londra merkezli oyun yayıncısı Matchingham Games’den 10,5 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı.

Hatırlatmak gerekirse Funmoth Games, oyun sektöründeki tecrübeli ekibi ve geliştirmiş oldukları “Hit and Boom” adlı oyunları ile dikkatleri çekiyor. Oyuncuların isteklerine göre dizayn edebildikleri robot karakterler ile 3’e 3 oynanan çok oyunculu bir savaş oyunu olan “Hit and Boom”, eğlenceli bir oyun deneyimi sunmasının yanı sıra basit oynanabilir yapısıyla geniş bir kitleye hitap ediyor.

AA ve AAA kalitede oyunlar üretmek amacıyla kurulan Funmoth Games tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yatırım ekibin büyütülmesi ve kapalı beta aşamasındaki oyunlarının lansmanının gerçekleştirilmesi için kullanılacak. Funmoth Games, lansman sonrası başlayacak reklam çalışmaları ve yeni oyun modları, robot karakterler ve haritalar gibi geliştirmeler ile “Hit and Boom” oyununu dünya pazarında ölçeklenebilecek seviyeye taşımayı hedefliyor.

Uzun süredir oyun sektörünün içinde bulunduklarını ve birçok oyun girişimi içerisinde görev aldıklarını belirten Funmoth Games kurucu ortaklarından Doğukan Yelseli, bu durumun avantajını sayısız noktada hissettiklerini ve kullandıklarını dile getirdi. 

Funmoth Games kurucu ortaklarından Tolga Öztürk ise yaptıkları işe ve ekiplerine çok inandıklarını, WePlay Ventures ve Matchingham Games gibi oyun sektörünün farklı dikeylerindeki iki önemli kurumdan yatırım aldıklarını için çok mutlu olduklarını paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.