Forge Games, WePlay Ventures’tan 2,6 milyon değerleme üzerinden yatırım aldı

WePlay Ventures tarafından yapılan yatırımın 2,6 milyon TL değerleme üzerinden yapıldığını da paylaşalım. Yapılan yatırım miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Forge Games, WePlay Ventures’tan 2,6 milyon değerleme üzerinden yatırım aldı

Idle ve puzzle türünde oyunlar geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan Forge Games, ilk yatırımını aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre Forge Games, WePlay Ventures’tan tohum yatırım aldı. WePlay Ventures tarafından yapılan yatırımın 2,6 milyon TL değerleme üzerinden yapıldığını da paylaşalım. Yapılan yatırım miktarı ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Oyun geliştiricileri ve tasarımcılardan oluşan 4 kişilik ekipleri ile Digi Game Startup Studio bünyesinde kurulan Forge Games, özellikle son zamanlarda popüler hale gelen idle türünde oyunlar geliştiriyor. Idle türü ise sonsuz bir döngü içinde gerçekleşen ve oyuncuların birtakım geliştirmeler ve genişletmeler yapması üzerine kurulu bir oyun türü.

Idle türünde başarılı oyunlar geliştiren Forge Games ekibi tarafından yapılan açıklamalara göre ise alınan yatırım deneyimli ekiplerinin genişletilmesi, bu türde başarılı oyunlar geliştirerek ses getirmek ve dünyanın bu alandaki önemli oyun stüdyolarından biri olmak için kullanılacak.

4 arkadaş olarak çıktıkları bu yolda birçok türde oyun geliştirdiklerini ve son olarak kendilerini en başarılı gördükleri idle türünde oyunlar geliştirerek milyonlarca insana ulaşmayı hedeflediklerini belirten Forge Games ekibi, çıktıkları bu yolda onlara güvenen ve gerek stratejik gerek de finansal olarak bizleri destekleyen WePlay Ventures gibi oyun sektörünün en önemli yatırımcı firmasından yatırım aldıklarını için çok mutlu olduklarını da paylaştılar.

WePlay Ventures Yönetici Ortağı Bora Koçyiğit ise WePlay olarak yeni yılda yatırımlarına hızla devam ettiklerini ve yıl içinde ikinci yatırımlarını açıkladıklarını sözlerine ekledi. Koçyiğit, Forge Games ekibinin genç, istekli ve dinamik bir ekip olarak idle türünün önemli stüdyoları arasında konumlanacağına gönülden inandıklarını da dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.