Epic Games çapraz platform teknolojisini geliştiricilerle paylaşacak

Epic Games çapraz platform teknolojisini geliştiricilerle paylaşacak

Fortnite‘ın geliştiricisi olan Epic Games'in Steam rakibi bir online oyun mağazası açmaya hazırlandığını sizlere geçtiğimiz hafta aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Epic Games, Fortnite’ın çapraz platform teknolojisini ücretsiz olarak geliştiricilerle paylaşacağını duyurdu.

Öncelikle  Fortnite’ın çapraz platform teknolojisininden bahsedecek olursak bu teknoloji 200 milyonu aşkın oyuncusu bulunan oyunu Fortnite’ın PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android platformlarındaki oyuncular tarafından bir arada oynanmasına olanak tanıyor.

2019 yılında geliştiriciler ile paylaşılacak

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Epic Games, Fortnite’ın dünyanın her yerinden 200 milyondan fazla oyuncu tarafından 7 farklı platformda oynanmasını sağlayan bir dizi çevrimiçi hizmeti 2019 yılı içerisinde tüm geliştiricilerle ücretsiz olarak paylaşacağını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Sony, geçtiğimiz Haziran ayında Fortnite’ın çapraz platform özelliğini engellemiş ve bu karar yüzünden büyük bir tepki çekmişti. PlayStation 4 kullanıcılarının tepkisi nedeniyle geri adım atan Sony, Eylül ayında ise Fortnite için çapraz platform beta sürecini başlatmıştı.

Epic Games tarafından ücretsiz olarak sunulacak olan çapraz platform teknolojisinin kullanılması için belli bir oyun motoru, platform ya da çevrimiçi mağaza kullanma zorunluluğu olmadığını da ekleyelim. Kısacası Epic Games geliştiricileri kendi oyun motoru olan Unreal Engine kullanmaya da zorlamıyor. Gelecekte Fortnite’ın çapraz platform teknolojisini kullanan pek çok yeni oyun görmemiz sürpriz olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.