Instagram geri sayım etiketi etkileşimi arttırmayı hedefliyor

Instagram geri sayım etiketi etkileşimi arttırmayı hedefliyor

YouTube yeni Hikayeler özelliğiyle Instagram'a kayan içerik üreticilerini platformda tutmaya çalışırken, Instagram, YouTube'daki abonelik bildirimleri benzeri geri sayım etiketi etkileşimi arttırmayı hedefliyor. Kullanıcıların takip ettiği kişilerden özel içerikler için bildirimler alması ise sosyal ağlarda sıkça kullanılan bir özellik.

Daha önce Canlı yayınlardan ve yeni içeriklerden bildirim alma gibi özellikler yayınlayan Facebook, görünen o ki bu etkileşim arttıran modeli Instagram'da Canlı yayın bildirimlerinin ötesine taşıyarak bir etiketle denemeye çalışıyor. Bu arada  YouTube'da da yeni eklenen videoların yanı sıra Canlı yayınlar da da bildirim gönderilebildiğini hatırlatalım. Bu sosyal ağların yanı sıra Twitter'da da kullanıcıların Canlı videolar ve yeni tweetler için bildirim alabildiğini söylemekte fayda var.

Yine de diğer sosyal ağlardan farklı olarak bildirim almanın yanı sıra Instagram bu yeni etiketle sizi takip ettiğiniz olayın bir parçası haline getirebiliyor.  Bunun için Hikaye'de yer alan etikete basarak Geri Sayımı Paylaş seçeneğine basmanız yeterli. Bu seçenekten sonra karşınıza çıkan ekrana otomatik olarak eklenen etiketi çektiğiniz bir görselle paylaşmanız da mümkün.

Eğer paylaşılan konuda sadece bildirim almak istiyorsanız Bana Hatırlat seçeneğine basarak, etiketin zamanı geldiğinde size hatırlatma yapmasını sağlayabilirsiniz.

Aslında bu yeni etiketin son kullanıcıların yanı sıra markalar ve içerik üreticileri için ciddi bir etkileşim vadettiği söylenebilir. Yukarıdaki örnekte görüldüğü gibi Netflix Türkiye yeni dizisinin duyurusu için bu etiketten faydalanmayı seçen öncü markalardan biri.

Markalar ve içerik üreticiler, etkinlik duyurularını bu etiket ile duyurabilir, Black Friday gibi indirim günlerinde devasa bir kitleye kolayca bildirim gönderebilir. Özellikle etkinlik tarafında takipçilerini etkinliğin bir parçası gibi hissettiren markalar, Hikayeler'de geri sayım etiketinin paylaşılmasıyla birlikte beklentinin üstünde bir görünürlük yakalayabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.