YouTube Hikayeler, 10 binden fazla abonesi olan YouTuberlara açıldı

Daha önce kanalında 70 bin ve üzeri aboneye sahip olan içerik üreticilerine sunulan YouTube Hikayeler, bugünden itibaren 10 binden fazla abonesi olan YouTuberlara da açıldı.
YouTube Hikayeler, 10 binden fazla abonesi olan YouTuberlara açıldı

Bir yıl önce Reels ismindeki Hikaye formatını YouTube Stories adıyla yeniden duyuran YouTube, bu özelliği geçtiğimiz yıl sadece seçilen YouTube üreticilerine açmıştı. Haziran ayında bu formatı 10 binden fazla aboneye sahip olan tüm içerik üreticilere açacağını duyuran şirket, bugün özelliği bu üreticilere açtı.

Böylece Hikayeler formatını daha fazla içerik üreticisine açan YouTube, üreticilere aynı zamanda metin, çıkartma ve filtreler gibi yeni özelliklere erişim imkanı da sunuyor.

Snapchat ve Instagram uygulamalarındaki Hikayeler özelliğinin bir kopyası olan YouTube Hikayeler, diğer uygulamalarda gördüğümüz üzere 24 saat sonra değil 7 gün sonra kayboluyor.

Aslında YouTube'un Hikayeler formatını sahiplenmesinin nedeni içerik üreticilerin, kurgulanmış videolar dışında da hayranlarıyla etkileşimde bulunabilmesini sağlamak. Artık kamerayı açıp vlog çekmek yerine daha profesyonel içerikler üretmeyi tercih eden üreticiler, genellikle yapım ve kurgu süreçleriyle uzun bir süre boyunca uğraşıyor.

Hikayeler ise YouTube içerik üreticilerinin bu kurgulanmış videolar arasında hayranlarıyla etkileşim kurabilmesini sağlıyor. Aynı zamanda Hikayelerde kamera arkasına, üretim sürecine, yeniliklere ve yayınlanacak olan videoların ön izlemesine de yer verilebiliyor.

Bu formatın ilk kullanıcılarına baktığımızda ise FashionByAllyColin and SamirDR Oficial, ChannelFrederator ve Cassandra Bankson kanalları öne çıkıyor. Bu arada daha önce test sürecine 70 binden fazla abonesi olan içerik üreticilerin dahil edildiğini de hatırlatalım.

Bu özelliği kullanmak isteyen YouTuberların, uygulama üzerinden video kamera ikonuna basarak "Hikaye oluştur" seçeneğini tercih etmesi yeterli.YouTube Hikayeler kapsamında hayranlar için de yeni bir özelliğin yayına alındığını belirtelim. Artık hayranlar YouTube Hikayeler'e yorum yapabilecek.

Hikayeleri görüntüleyenler yorum yapmanın yanı sıra düşüncelerini YouTube'da gördüğümüz beğeni ikonları ve bir kalp ikonuyla dile getirebilecek. Bu arada üreticiler için YouTube'da kullanılan yorum yönetim araçları Hikayelerde de yer aldığını belirtelim. Son olarak üreticilerin bu araçlar üzerinden hayranlarına doğrudan cevap verirken tüm topluluğun görebileceği şekilde fotoğraf ve video paylaşabileceğini de ekleyelim.

Bu hafta boyunca kademeli olarak yayına alınacak olan YouTube Hikayeler, abonelere Abonelikler sekmesinde görünecek. Bir kanala Abone olmayan kişilerde ise Anasayfa ve videoların altındaki "Up Next" listelerinde görülebilecek.

Şimdiye kadar YouTube içerik üreticilerin çoğu, abonelerini daha kısa içerik türleri için Instagram hesaplarına yönlendiriyordu. Görünen o ki; YouTube bu yeni özelliğiyle birlikte Instagram'a kayan bu kitlenin trafiğini kendi platformuna çekmeye çalışacak. Aslında Instagram'da sadece Influencerların değil aynı zamanda son kullanıcıların da içerik üretebilmesi bu etkileşimin en büyük kaynağını oluşturuyor. Ancak YouTube son kullanıcılara Hikayeler özelliğini açma konusunda henüz bir adım atmış değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.