Snapchat'i kopyalamayan bir YouTube kalmıştı: Reels

Snapchat'i kopyalamayan bir YouTube kalmıştı: Reels

Snap'in hayatımıza girmesiyle kullanmaya başladığımız Hikayeler, 2017'de sosyal medya dünyasında adeta devrilme noktasına (Tipping Point) geldi. Popüler sosyal ağlar bu özelliği kendilerine entegre ederken, özelliği en efektif kullanan şüphesiz Instagram oldu.

Video paylaşım platformu YouTube da bu furyaya katılıyor. Şirket, Reels ismini verdiği özellikle ile kullanıcılarının YouTuber'ların kendi hikayelerinin oluşturulması sağlanacak.

Yeni bir format

YouTube'u yeni bir formata sokacak olan Reels ile video geliştiricilerin toplulukları ile daha fazla etkileşim yaratmaları bekleniyor. İçerik üreticilerinin kendilerini daha kolay ifade etmeleri için oluşturulan bu özellik, şu anda küçük bir grup içinde test ediliyor.

YouTube'a göre, Reels, içerik oluşturucuların, tam, geleneksel bir YouTube videosu hazırlamasına gerek kalmadan içerik paylaşmalarına izin veriyor.
Reels'in en büyük farkından biri  Instagram'da olduğu gibi uygulamanın üstünde yayınlanmak yerine, bir YouTuber'ın kanalında yepyeni bir sekmede görünebilecek olması. Bununla birlikte, ayrı bir sekmede olsalar bile, Reels, YouTube ana sayfasında öneriler olarak görünebilecek. Öte yandan 24 saat sonra kaybolmama gibi bir özelliği de sahip olacaklar. Bir YouTuber'ın birden fazla Reels'i de olabileceğini buradan paylaşalım.
İçerik oluşturucular her biri 30 saniyeye kadar  olan birkaç hızlı mobil videoyu çekip, yeni "YouTube" çıkartmaları da dahil olmak üzere filtreler, müzik parçaları, metinler ve daha fazlasını ekleyerek Reels oluşturabilecekler.
Hikayeler, Facebook için fazla sevilen bir özellik olmasa da  Reels'in YouTube'da tutma olasılığı yüksek gibi görünüyor. Zira bu, video odaklı bir site olan YouTube'da hızlı video oluşturma ve tüketimi için inovatif bir yol olabilir. Yeni formatın ne zaman yaygın bir biçimde kullanılabileceği şimdilik bilinmiyor.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.