Fintech girişimi Revolut, Singapur ve Japonya pazarına giriş yapacak

Londa merkezli fintech girişimi Revolut, Asya pazarında büyümesini sürdürme hedefine yaklaşıyor. Revolut, Singapur ve Japonya'da gerekli bankacılık lisanslarını tamamladı.
Fintech girişimi Revolut, Singapur ve Japonya pazarına giriş yapacak

Bir dijital bankacılık alternatifi olarak ortaya çıkan Londra merkezli Revolut, Asya pazarına büyüme konusunda koyduğu hedeflere ulaşmanın eşiğinde. Son olarak 250 milyon dolar yatırım alan ve değerlemesini 1.7 milyar dolara yükselten girişm Revolut, Singapur ve Japonya pazarlarına giriş yapmak için gerekli bankacılık lisanslarını aldı.

Dünyanın tüm ülkelerinde bankacılık lisansı almak ciddi bir mali yük ve güç gerektiriyor. Bu konuda da başarılı olan Revolut, hem Singapur hem de Japonya'daki bankacılık düzenleme otoritelerinden onay almış durumda. Revolut'un ise her iki ülkede hizmetlerini 2019 yılının ilk çeyreğinde başlatması bekleniyor.

Revolut bankacılık hizmetini ücretsiz olarak sunduğu gibi ek özelliklere göre aylık abonelik sistemle de yönetiyor. Kısacası alışılagelmiş bankacılık hizmetinden farklı bir türde Revolut müşterisi olmanız mümkün. Revolut, Asya pazarındaki lansmanla birlikte ödeme kartı ve dijital cüzdan olarak konumlanacak. İlk etapta işletmelere yönelik bir hizmet vermeyecek ya da kriptopara birimleriyle ilgili bir çalışma yapmayacak.

Revolut her ne kadar KOBİ  ya da işletmelere yönelik çalışmaları ilk etapta yapmayacak olsa da, Revolut'un Japonya'da Rakuten, Sompo Japan Insurance ve Toppan ile bir anlaşmaya imza attığı duyuruldu. Kısacası Revolut'un Japonya pazarında sigorta ürünleri de satması ve özel tasarıma sahip kartları piyasaya sürmesi de bekleniyor. Singapur'da da bir ofis açacak olan Revolut'un, ABD ve Kanada için de planları var. Ancak Revolut'un diğer pazarlar için ne zaman atağa geçeceği ise şimdilik bilinmezliğini koruyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.