250 milyon dolar yatırım alan Revolut'un değerlemesi 33 ayda 1,7 milyar dolara ulaştı

250 milyon dolar yatırım alan Revolut'un değerlemesi 33 ayda 1,7 milyar dolara ulaştı

Londra'da kurulan finansal teknoloji girişimi Revolut, C Serisi yatırım turunda 250 milyon dolarlık yatırım alarak 1,7 milyar dolarlık değerlemeye ulaştı.

Avrupa'nın ​​en büyük fintech yatırımlardan biri olarak lanse edilen yatırımla birlikte 33 ay önce kurulan şirketin, değerlemesini bir yılda beş kattan fazla artırdığı anlamına geliyor. Revolut'un bu yatırım sonunda bir unicorn şirkete dönüştüğünü de söyleyebiliriz.

Revolut'un değerlemesini 1,7 milyar dolara çıkaran finansman turu, Facebook, Twitter, Spotify ve Airbnb'nin de ilk yatırımcılarından olan Rus milyarder Yuri Milner'ın yatırım aracı DST Global tarafından yönetildi. Revolut'un mevcut yatırımcıları Index Ventures ve Ribbit Capital da bu turda yer aldı.

Londra merkezli Revolut, ücret-dışı döviz kartı olarak başlamış olsa da seyahat sigortası ve mülk yatırımından kripto-para birimi ticaretine kadar her şeyi sunmak için iş alanını hızla genişletti. Şirketin şu anda, Litvanya'da bankacılık lisansı için başvurduğunu da hatırlatalım.

Uygulamanın dünya çapında 2 milyon, günlük 250 bin aktif kullanıcısı bulunuyor. Revolut üzerinden ayda 1,8 milyar dolarlık işlem gerçekleştiriliyor. Ayrıca günde ortalama 8 bin yeni kullanıcı sisteme üye oluyor. Uygulama yıl sonuna kadar, ABD, Kanada, Singapur, Hong Kong ve Avustralya'ya kadar genişlemek istiyor ve beş yıl içinde küresel olarak 100 milyon müşteriye ulaşmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.