Çoklu dil desteği sunan geliştirme ortamı: repl.it

Çoklu dil desteği sunan geliştirme ortamı: repl.it

Yazılım geliştiricileri ve özellikle yazılıma yeni başlayan kişilerin yaşadığı önemli bir sıkıntı, birden fazla yazılım dili için ve tabi ki her platform için farklı yazılımlar kurmak zorunda olmaları. Sadece küçük bir kodu çalıştırmak veya test etmek için bile yazılım kurmak zorunda kalmak pek güzel bir şey değil.

Repl.it, bu problemin önüne geçebilmek amacıyla kurulmuş platformlardan biri. Repl.it, tarayıcınızda çalıştırabildiğiniz, çoklu dil desteği bulunan bir IDE (Integrated Development Environment - Entegre Geliştirme Ortamı) diyebiliriz. Python3, Ruby, JavaScript, C#, Java, React Native gibi popüler diller başta olmak üzere 50'den fazla programlama dili destekliyor ve her geçen gün desteklediği diller artıyor. Ekip, gelen taleplere göre yeni eklemeler yapıyor.

Repl.it'in en değerli özelliklerinden biri de eğitim amaçlı kullanılabiliyor olması. Classroom özelliği sayesinde ücretsiz olarak 200'e kadar öğrenciye aynı platform üzerinden eğitimler verilebiliyor ve öğrencilerin gelişimleri takip edilebiliyor. 200 öğrenciye kadar ücretsiz olması oldukça değerli. Tabi ki alan, dosya boyutları, hız gibi bazı özellikler daha sınırlı oluyor fakat başlangıç için oldukça yeterli diyebiliriz. Eğer bir devlet okulu olarak başvurursanız tüm özelliklerin (öğrenci sayısı da dahil) sınırsız olarak ücretsiz erişilebiliyor olması da Repl.it'in sosyal sorumluluk amacıyla yaptığı önemli bir hareket. Fiyatlandırma bölümünde "Classroom K-12" paketi, devlet okulları ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara ayrılmış durumda.

Benzer çoklu dil desteği sağlayan araçlar olmasına rağmen Repl.it farklılaşmayı başarıyor ve sosyal sorumluluk yönüyle de öne çıkıyor. Bireysel geliştirmeleriniz için de kullanabileceğiniz bu aracı denerseniz yorumlarınızı paylaşmayı ihmal etmeyin.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.