Volkswagen'in konsept otonom aracı VIZZION'un ilk kez paylaşılan görüntüleri

Volkswagen'in konsept otonom aracı VIZZION'un ilk kez paylaşılan görüntüleri

Alman araç üreticisi Volkswagen'in( VW) diğer araç üreticileri gibi otonom araçlarını piyasaya sürmesine daha uzun yıllar var. Ancak bu durum, araç üreticilerinin otonom sürüşe uygun bir araç tasarlamasına mani olmuyor. Araç tasarımında devrim yaratacak bir yeniliğe giden VW, otonom araçlarını ilk elektrikli aracı I.D.'nin yeni konsept modeli I.D. VIZZION'da uygulamayı planlıyor.

VW, I.D. ailesinin son üyesi olan VIZZION'u İsviçre'de düzenlenecek Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtacak. Piyasaya sürülecek konsept otomobilin otonom özelliği ses ve hareket kontrolünü de kapsayacak. Öte yandan araç, yapay zeka sayesinde öğrenme yeteneğine de sahip olacak.

VW'ye göre 2030 yılında piyasaya sürülmesi beklenen VIZZION konsept aracın, "dijital şoförü" ismini verdiği bir özellik,  direksiyon simidi ve görünür kontroller olmaksızın aracın kontrolünü üstlenebilecek. Araç içindeki  "sanal ev sahibi" yolcuların kişisel tercihlerini bilerek, bu tercihlerin her birine uyum sağlayacak. Yolcuların sesli ve hareketsiz kontrol ile iletişim kuran bu sanal ev sahibi, dijital eko-sisteme tam entegrasyon sağlayacak.

I.D. VIZZION ile etkileşim, artırılmış gerçeklik ile birleştirilmiş  yeni tasarlanan bir gözlük ile sağlanacak. Bu arada HOLOLENSTM adını alan gözlüğün, Microsoft tarafından geliştirildiği bilgisini de paylaşalım.

I.D. ailesinin diğer üç üyesi; Compact I.D. ve I.D. CROZZ SUV ve I.D. BUZZ minibüsler daha önceden tanıtılmıştı. Compact I.D. ve I.D. CROZZ SUV'un satışına 2020'de başlanılması planlanırken, minibüslerin piyasaya sürülmesi 2022'yi bulacak.

Volkswagen, I.D. model araçlarını ilk kez 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkarmıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.