Instagram'ın piyasaya sürülmeyi bekleyen özelliği: Portre çekim modu

Instagram'ın piyasaya sürülmeyi bekleyen özelliği: Portre çekim modu

Instagram, Hikayeler'de yer alan Boomerang ve Superzoom çekim modlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Instagram’ın Android Uygulama Paketi'nde (APK) Hikayeler kamerasına bir Portre çekim tuşu gizlendiği fark edildi. Bu yeni çekim tuşu, kullanıcıların paylaşacağı hikayelerde farklı ışık teknikleri ya da yeni efektler kullanmasını sağlayabilir.

Ishan Agarwal Android'de Windows.exe'ye eş değer olan APK'i kaynak koda dönüştürdükten sonra bir ikonla karşılaştı. Agarwal'in paylaştığı görsellere göre Portre çekim tuşuna ait bu ikon, Instagram Hikayeler kamerasına gizlenmiş durumda. Instagram konu hakkında henüz bir yapmadı ancak şirketin daha önce GIF çıkartmalar özelliği hakkında da yorum yapmadığını hatırlatalım.

Portre çekim tuşu, Instagram'ın APK'sında keşfedilen tek ikon değil. Yakın zamanda görüntülü ve sesli arama desteği ikonları da Instagram ve Instagram Direct uygulamaların APK’sındaki çeşitli imaj dosyalarında görülmüştü. Söz konusu dosyalar, “call.png”, “video_call.png” ve “action_call.png” gibi isimler taşıyordu.

Aslında bir çok akıllı telefonun kamerasında Portre modu kullanılabiliyor. Üstelik bu kameralarla çekilen fotoğraflar Instagram Hikayeler'e de yüklenebiliyor. Ancak bir çok kullanıcı Instagram ve Snapchat gibi platformlarda uygulama içi kamerayı kullanmayı tercih ediyor. Instagram sırf bu nedenle Portre özelliğiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor olabilir.

Tıpkı Superzoom'da olduğu gibi bu Portre modunda da birden fazla efekt ile karşılaşmamız olası. Agarwal'in paylaştığı görsellerde  “Rewind” özelliğinin “Reverse,” olarak etiketlenmesi ise şu an uygulamada “Portrait” adı ile karşımıza çıkan bu özelliğin farklı bir isimle piyasaya sürülebileceğini gösteriyor.

Instagram özellikle son aylarda sürekli kendini yenilemesiyle dikkat çekiyor. Hikayelerde yazı modu'ndan içerik zamanlamaya, yeni reklam modellerinden Repost özelliğine ve hatta Direct'teki cevap ayarlarına kadar bir çok yeni özellikle kullanıcılarını platformda tutmaya çalışan Instagram'ın bu deviminin ne kadar süreceği ise bir merak konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.