Instagram'ın Carousel reklamları hikayeler kısmına geliyor

Instagram'ın Carousel reklamları hikayeler kısmına geliyor

Her geçen gün yeni özellikler kazanan Instagram, hikayeler kısmının reklamlarını zenginleştirmek için önemli bir adım attı. Yaklaşık 1 yıl önce hikayeler kısmında reklam gösteri yapmaya başlayan Instagram, halihazırda kullandığı Carousel reklamlarını hikayeler kısmı için kullanıma sunuyor.

Kasım ayında paylaşılan verilere göre 300 milyon günlük aktif kullanıcıya ulaşan Instagram hikayeler, Carousel reklamları sayesinde sınırlı reklam sorunundan kurtuluyor. Eskiden reklam anlamında sadece tek bir video veya görsel kullanabilen hikayeler kısmı, Carousel reklamları sayesinde tek bir reklamda birden fazla görsel veya video kullanımına izin verecek.

Reklam verenlerin işini kolaylaştıracak

İçeriklerin tek bir görsele veya video sıkıştırılmaması nedeniyle hikayeler kısmına reklam verenlere önemli avantajlar sağlayacak olan Carousel reklamları, reklam verenlerin ürünleri hakkında daha detaylı bilgiler vermesine olanak tanıyacak. Carousel reklamlarının hikayeler için kullanılmasıyla birlikte reklam verenlerin, çizim araçları ve çıkartmalar gibi özellikleri kullanabileceğini de ekleyelim.

Şu an için test aşamasında olan ve küçük bir reklam veren grubu tarafından test edilen hikayeler için Carousel reklamları, test sürecinin ardından genel kullanıma sunulacak. Hikayeler kısmında karşımıza çıkan diğer içeriklerle aynı şekilde etkileşime geçebildiğimiz Carousel reklamları, şu an için Coca-Cola, Renault, GAP ve Paramount gibi önemli firmalar tarafından kullanılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.