BloggeraGonder.com: Blogculara basın bülteni ulaştırmanın kolay yolu

BloggeraGonder.com da böyle düşünen ama blogculara nasıl ulaşacağını bilmeyen markaların yardımına koşuyor.
BloggeraGonder.com: Blogculara basın bülteni ulaştırmanın kolay yolu

Kökleşmiş ve kurumsal medya kanalları halen geniş kitlelere ulaşmanın ana yollarını tutsa da ara yollara girmenin yolu bloglardan geçiyor. BloggeraGonder.com da böyle düşünen ama blogculara nasıl ulaşacağını bilmeyen markaların yardımına koşuyor.

Gagarin İstanbul tarafından hayata geçirilen Bloggera Gönder, adından da anlaşılacağı üzere blogculara ulaşmanızı sağlayan bir araç. Bu platform sayesinde markalar ve halkla ilişkiler ajansları hem blogculara hem de sosyal medyada etkin kişilere toplu bir şekilde ulaşabiliyor. Ancak bu erişim fenomen pazarlaması platformlarında olduğu gibi içerik paylaşımı üzerine kurulu değil. Markalar/ajanslar, bloggerlara ve dijital dünyadaki etkili isimlerine basın bülteni gönderebiliyor. Beş binin üzerinde blogcuyu 35 farklı kategori altında sınıflandıran Bloggera Gönder, blogculara hediye/ürün gönderimine de aracılık ediyor ancak bu talepler talebe bağlı olarak manuel olarak yürütülüyor.

Gagarin İstanbul Ajans Başkanı ve Kreatif direktörü Utku Yasavul, hali hazırda Gagarin'in tüm müşterilerine bu sistem üzerinden hizmet verdiklerini söylüyor. Türkiye'deki halkla ilişkiler ajansı sayısının 200 civarında olduğunu paylaşan Yasavul, şu anda Manuel Effect Reklam Ajansı, Pozitif PR ve Strategos Events gibi ajansları içeri aldıklarını ve yeni ajanslarla da sözleşme aşamasında olduklarını paylaşıyor.“Dijital odaklı bir reklam ajansı olarak iş modelimiz destekleyecek ürünleri piyasaya sunmayı hedefliyoruz.” diye de ekliyor.

10 kişilik takipçisi olandan, 10 bin takipçisi olan kişilere ve/veya etkili bloglara ulaşmayı hedefleyen Bloggera Gönder, 2018 sonuna kadar blogcu sayısını 20 binin üzerine çekmeyi planlıyor. Fakat şimdilik blogculara herhangi bir gelir kazandırmadığının altını çizmekte fayda var. Diğer yandan bloglar hakkında tekil bilgiler almanız da mümkün değil. Bu hizmetten faydalanmak isteyen ajans ve markalar için şeffaf bir fiyatlandırma da sunulmuyor. Sadece bülteninizin erişimini artırmak için tek yönlü bir bülten gönderimi yapabiliyorsunuz ve bir eposta gönderim raporu alarak sonuçları Gagarin İstanbul ile tahlil ediyorsunuz.

Özetle Bloggera Gönder'in şimdilik çok kapsamlı olmayan ama arz-talep anlamında işe fayda sağlanabilecek bir araç olduğunu söyleyebiliriz. Sonuçların nasıl olduğunu deneyerek görebilirsiniz. Kendi dikeyindeki basın bültenlerine erişmek isteyen blogcular Bloggeragonder.com'dan iletişime geçebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.