Instagram gün geçtikçe Facebook oluyor: Instagram Hikayeler'e yazı modu özelliği eklendi

Instagram gün geçtikçe Facebook oluyor: Instagram Hikayeler'e yazı modu özelliği eklendi

Şimdiye kadar Instagram Hikayeler'de yazı paylaşmak isteyen kullanıcılar, metinlerini seçtikleri bir arka plan veya fotoğraf üzerinde paylaşıyordu. Instagram'ın duyurduğu “Hikayelerde Yazı Modu",  Hikayeler'de yazı paylaşmayı seven kullanıcılara daha keyifli bir deneyim sunuyor. Bu özellikle birlikte kullanıcılar artık fotoğraf veya video çekmelerine gerek kalmadan, aklından geçenleri yazıyla paylaşabilecek.

Yazı Modu'nun kullanıcılara sunduğu yaratıcı font ve stil kütüphanesi sayesinde, video ve fotoğraf çekmeyi tercih etmeyen kullanıcılar da Hikayeler özelliğini keyifli bir şekilde kullanabilecek. Açıkçası yazı modu özelliği Instagram'dan önce Facebook'ta kendini göstermişti. Bu özellik Facebook'u nasıl etkiledi bilmiyoruz ancak Instagram'da etkileşimin artmasına sebep de olabilir. Veya Instagram'ın iyiden iyiye Facebook'a dönmesine sebep olabilir.

Geçtiğimiz gün Facebook'un kullanıcı büyümesindeki yavaşlamayı ve kullancıların sosyal ağda daha az zaman geçirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Instagram gibi yeni bir alana sahip olmasına karşılık burayı da Facebook'a çevirmesi oldukça şaşırtıcı. Snapchat'in hikayelerini alarak Instagram'a yenilik getiren Facebook anlaşılan yaratıcılık konusunda bekleneni gerçekleştiremiyor. Şimdi gelen yazı paylaşmanın haricinde Son görülme, Fotoğraf galerisi gibi Facebook özelliklerini Instagram'a adapte etmekle gelecek yıllarda Instagram'ın Facebook'a döneceğini bugünden söylememiz mümkün.

Facebook'tan sıkılıp Instagram'ı yazı paylaşmak için kullanacaklara seslenelim: Siz de Yazı Modu’nu kullanmak istiyorsanız öncelikle Instagram'ın kamera kısmına giderek “Yazı” seçeneğine geçmelisiniz. Yazı seçeneğinde size sunulan arka planlara istediğiniz metni yazabilir ya da sadece arka planı seçip ilerleyebilirsiniz.

Bu seçimin ardından hikayenize çıkartmalar ya da yeni yaratıcı dokunuşlar eklemek için ">" düğmesine dokunmanız gerekiyor. Bu alanda aklınızdan geçenleri yazabilir ve yazı tipini üstteki tuşa dokunarak Modern, Neon, Typewriter ve Strong gibi stillerle  değiştirebilirsiniz. Çoğu yazı fontunda Türkçe karakter desteğinin olmaması ise şaşırtıcı. Türkiye'de 30 milyondan fazla kullanıcısı olan ve daha ilk yılından Instagram Hikayeler'de en popüler ülkeler arasında yer alan ülkemizin harfleri konusunda Instagram bu özelliği göz ardı etmiş görünüyor. Yazınızı sol alttaki daireye dokunarak seçebileceğiniz arka plan rengi , metin rengi veya vurgu rengi  gibi öğelerle kişiselleştirmeniz de mümkün. Bu arada sağ alt köşede yer alan fotoğraf makinesi simgesine dokunarak arka plan fotoğrafı da ekleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.