Instagram'ın "Hareket Durumunu Göster" özelliğine dair detaylar

Instagram'ın

Bir süre önce mesajlaşma özelliğini ayrı bir uygulamaya dönüştüren Instagram, Facebook Messenger ve WhatsApp'ta da gördüğümüz bir özellik olan "Hareket Durumunu Göster"i yayına aldı. Bu özellikle birlikte Instagram kullanıcıları artık mesajlarını görüntülerken mesajlaştıkları kullanıcıların en son ne zaman Instagram'da aktif olduğunu da görebilecek.

Ayarlarda yer alan "Hareket Durumunu Göster" seçeneğini otomatik olarak tüm kullanıcılarda aktif hale getiren Instagram, dün gecenin en çok konuşulan sosyal ağı oldu. Neyseki bu seçeneği kapatmanız mümkün. Ancak bu seçeneği pasif hale getirdiğinizde başka kullanıcıların Instagram'da en son ne zaman aktif olduğunu görme şansınız ortadan kalkıyor.

Bu özellik test aşamasında olabilir. Ancak özelliğin iOS ve Android tarafında yaygın olarak görülmesi, test aşamasını çoktan geçtiğini de bir anlamda kanıtlıyor. Bu arada takipçilerinizin Instagram'da en son ne zaman görüldüğünüzü görmediğini de belirtelim. Özellik sadece sizin takip ettiklerinizi ve size DM gönderenleri kapsıyor. Bazı arkadaşlarınızın son görülme tarihinde "Bugün" gibi genel bir tabirle karşılaşabilirsiniz. Diğer yandan "Şu an" gibi spesifik sonuçlar görmeniz de mümkün.

Facebook Messenger'da aktiflik durumunuzu kapatma seçeneği henüz yok. Üstelik son zamanlarda aktif olan kişileri Messenger'ın üst kısmında bir bildirim eşliğinde görüntüleyebiliyorsunuz. Bu açıdan Instagram'ın şimdilik kullanıcı gizliliğine önem verdiğini söyleyebiliriz.

 Hareket Durumunu Göster özelliği nasıl kapatılıyor?

Uygulamayı açtıktan sonra Profil sayfanıza gidin. Profil sayfanızın sağ üst köşesindeki üç noktaya basarak Seçenekler sayfasına ulaşın. Seçenekler sayfasında Hesap başlığının ardında yer alan Ayarlar başlığına sayfayı kaydırarak gidin.

Yine sayfayı kaydırdırğınızda Ayarlar başlığının altında  "Hareket Durumunu Göster" başlığının yer aldığını göreceksiniz. O seçeneğin yanındaki butona basarak ayarı kapatabilirsiniz. Bu ayarı kapatmanızla birlikte takip ettiğiniz ya da mesajlaştığınız kullanıcıların Instagram'da en son ne zaman aktif olduğunu göremeyeceğinizi de tekrar hatırlatalım. Yine de bizce Gizlilik için bu bedeli ödemeye değer.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.