Instagram, Koleksiyon Reklamları üzerinden yeni bir satış modeli sunuyor

Instagram, Koleksiyon Reklamları üzerinden yeni bir satış modeli sunuyor

Koleksiyon reklam modeliyle markalara yeni bir satış modeli sunan Instagram, e-ticaret alanında daha aktif bir rol oynuyor. Videoları ve ürün kataloglarını tek bir içerikte bir arayan getiren bu yeni reklam modeli, daha önce Facebook'ta da test edilmişti.

Böyle bakıldığında Facebook'un her zaman yaptığı gibi yeni özellikleri sahip olduğu tüm platformda test ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle konu Instagram ve Facebook reklamları olduğunda, aynı panelden yönetilebilen bu reklamların sırayla iki platformda da test edilmesi ise oldukça doğal. Zira Facebook daha önce Canvas reklam modelini de bu yöntemle test etmişti. Facebook'un reklam modeline dair videoyu aşağıda bulabilirsiniz

Uzun süredir satın alma sürecinde kullanıcıyı dışarı yönlendiren Instagram, bu reklam modeliyle ürünlerin kendi platformunda incelenmesine olanak sağlıyor. Üstelik bu reklam modeli sayesinde Instagram, geçtiğimiz haftalarda Snap store'u yayına alan Snapchat'e meydan okumaya devam ediyor. Snapchat'in kendi platformu içinde ürünlerini satmak için açtığı Snap store, aslında platformu bir e-ticaret ürününe dönüştürmek için atılmış bir adım.

Instagram tarafında ise Koleksiyon Reklamları Birchbox ve Revolve markaları tarafından denenmeye başlandı. Instagram'ın yaptığı açıklamaya göre platformda moda ile ilgili hesaplar 200 milyon kullanıcı tarafından takip ediliyor. Dolayısıyla Instagram'ın bu e-ticaret adımı düşünülenden çok daha olumlu sonuçlar doğurabilir.

Facebook'un günlük kullanıcı büyümesinin her çeyrekte biraz daha yavaşladığını düşündüğümüzde, şirketin tüm dikkatini Instagram'a verdiğini söylemek yerinde olur. Aynı şekilde bu yıl beklenilenden daha az bir kar oranı ile karşımıza çıkan Facebook, gelirlerini artırmak için Instagram'a güveniyor olabilir. Bünyesinde 5 milyon reklamveren ve 70 milyon işletme bulunduran Facebook, yeni reklam modelleri üzerinden Instagram'ın sahip olduğu 2 milyon reklamveren ve 25 milyon işletmeden en iyi şekilde faydalanmak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.