Avustralya’nın 4 büyük bankası bitcoin satın alma işlemlerinin yasaklanmasını reddetti

Avustralya’nın 4 büyük bankası bitcoin satın alma işlemlerinin yasaklanmasını reddetti

Avustralya’nın 4 büyük bankası, müşterilerinin bitcoin ve diğer kripto paraları satın almalarına ilişki bütün yasaklama fikrini reddetti. Avustralya ABC kanalında haber; birkaç Wall Street bankası ve İngiliz bankasının yasaklarına rağmen, Avustralya’nın bankaları müşterilerinin kripto para satın almasını engellemeyecek başlığı ile verildi.

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ), kripto para borsaları ve kripto para işlemleri yapan finans kurumları ile direkt olarak çalışmayı reddetse de, müşterilerinin kredi kartları veya mevduat hesapları ile kripto para satın almasını engellemeye çalışmayacaklar.

AZN sözcüsü ABC kanalına verdiği demeçte, herhangi bir yasaklama söz konusu olmadığı gibi kripto paraların herhangi bir ödeme şekli olarak kabulü de söz konusu değildir dedi. Avustralya Ulusal Bankası (NAB), bazı güvenlik uyarı durumlarında gerekli görülürse kripto para satın alınımında müşterilerinin karlarını geçici olarak durdurabileceğini açıklarken, Commonwealth bankası müşterilerinin kripto para satın almasına engel olmayacağını belirtti.

Ülke bir süredir kripto para ticaretini ve borsalarını, Avustralya’nın mali istihbarat ve gözetici ajansı AUSTRAC tarafından denetlenmesi için düzenlemeler hazırlıyor.

Bankaların gelecekte nasıl bir tutum sergileyecekleri tabii ki belirsiz. İngiltere’de dün bankacılık devi Lloyd Group, 9 milyon müşterisinin kredi kartı ile kripto para satın almasını yasakladı ve kripto para satın alınımında kredi kartı kullanımının gelecekte bireysel borçları arttıracağından endişelendiklerini açıkladı. Yasağa bağlı İngiliz bankaları şöyle; Halifax, MBNA ve İskoçya Bankası.

Lloyd’un yasaklama uygulaması, geçtiğimiz hafta sonu ABD’nin en büyük bankalarından olan JPMorgan Chase ve Bank of America’nın kişisel ve ticari kredi kartları ile kripto para satın alınımını yasaklamasından sonra geldi. Citibank’ta kredi kartları ile kripto para satın alınımını durdurdu ancak kripto para piyasası geliştikçe politikalarını gözden geçireceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.