WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 1,5 milyara ulaştı

WhatsApp'ın aylık aktif kullanıcı sayısı 1,5 milyara ulaştı

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, dün 2017'nin dördüncü çeyrek rakamlarını açıkladı. Bu rakamlara göre WhatsApp aylık 1,5 milyar aktif kullanıcıya ve 60 milyar mesaja ulaştı. Uygulama Temmuz ayında mesajlaşma tarafında günlük 1 milyar, aylık olarak ise 1,3 milyar aktif kullanıcıya sahipti.

Bu büyüme oranına ve hızına baktığımızda Facebook'un WhatsApp satın alması için harcadığı 19 milyar doların karşılığını alacağını söyleyebiliriz. Üstelik satın alma döneminde WhatsApp'ın sadece aylık 450 milyon ve günlük 315 milyon aktif kullanıcısı mevcuttu.

Açıklanan rakamlara göre Snapchat'ten kopyalanan Hikayeler özelliği ise Hikaye paylaşımı konusunda hem Instagram'ı hem de WhatsApp'ı zirveye taşıdı. Bu konuda Snapchat'i sollayan iki uygulamadan; Instagram birinci sıradayken WhatsApp ikinci sırada. Bu iki uygulamanın Hikayeler özelliği ise geçtiğimiz Kasım ayında günlük 300 milyon kullanıcı barajını aşmayı başardı. En son geçtiğimiz Ağustos ayında rakamlarını açıklayan Snapchat ise şu an için günlük 173 milyon aktif kullanıcıya sahip.

Görünen o ki; Facebook'un, WhatsApp'ı satın almasının ardından karşılaştığı eleştiri okları geçerliliğini çoktan yitirdi. Üstelik Facebook, 1.5 milyar kullanıcıya sahip WhatsApp'ın yanı sıra 1.3 milyar kullanıcıya sahip Messenger ile birlikte mesajlaşma uygulamalarının tekeli olmaya hazırlanıyor. Zira şirketin, yakın zamanda Instagram Direct'i de ayrı bir ürün olarak konumlandırması bu durumun bir göstergesi diyebiliriz.

Geçtiğimiz aylarda ise Messenger ve WhatsApp tarafında yaptığı yatırımları gelire dönüştürmek üzere adım atan Facebook, WhatsApp'a işletme profilleri getirirken Messenger'da işletmeler için Messenger yayını özelliğini getirdi. Şimdiye kadar bu iki uygulama için Facebook reklamlarında WhatsApp butonu, Messenger sponsorlu mesajları ve müşteri destek servisi için Messenger eklentisini hayata geçiren Facebook'un gelir modelini tahmin etmek hiç de zor değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.