"WhatsApp mesajı gönder" butonu Facebook reklamlarında yerini alıyor

Eylül ayında Facebook’un reklam yöneticisine eklenen kod basına yansımıştı. Böylece işletmelerin “WhatsApp mesajı gönder” butonu üzerinden eylem çağrısında bulunan reklamları hayata geçirebileceğinden bahsetmiştik. Hatta işletmeler için WhatsApp'ta yapılan geliştirmeler esnasında Matt Idema, WhatsApp’ın bir gün reklam yayınlayarak gelir elde etme ihtimalinin henüz ortadan kalkmadığını belirtmişti.

Bugünden itibaren Facebook reklamlarındaki "WhatsApp mesaj gönder" butonu sayesinde işletmeler artık müşterileriyle WhatsApp üzerinden mesajlaşabilecek. Şimdilik başta Kuzey ve Güney Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya'nın bir kısmı olmak üzere yavaş yavaş yayınlanan bu özellik Facebook'un WhatsApp üzerinden gelir elde etmesinin en iyi yollarından biri olabilir.

Özelliğin yayınlandığı bölgeler arasında ise şimdilik Avrupa yer almıyor. Bunun nedeni ise Avrupa'da kişisel verilerin paylaşılmasına yönelik bir yasa çıkmış olması. Belki tüm bu testler tamamlandıktan sonra Facebook bu reklam modelini Avrupa'da da yaygınlaştırabilir.

Facebook'un verdiği bilgilere göre işletmeler WhatsApp'ı bir iletişim mecrası olarak kullanmaya hevesli. Şirket, 1 milyondan fazla işletmenin, her ay paylaştıkları içeriklere içeriklere WhatsApp numaralarını da eklediğini belirtti. İşletmelerin bu iki sosyal ağı ilişkilendirmeye yönelik bu eğilimi Facebook'a ilham vermiş olmalı.

Facbook'un Ürün Pazarlama Müdürü Pancham Gajjar ise bu konuda: "Hali hazırda bir çok kişi küçük işletmelerle iletişim kurmak için WhatsApp'ı kullanıyor. Bu iletişimde kalmak için kullanışlı ve de hızlı bir yol." dedi ve ekledi: "Facebook reklamlarına 'WhatsApp'a tıkla' butonu ekleyerek, işletmeler insanlar tarafından ürünlerinin tanınmasını, randevu alınmasını ve hizmetlerinin kullanılmasını kolaylaştırıyor."

Görünen o ki; Facebook'un reklam konusunda WhatsApp'ta izleyeceği yol, daha önce Messenger reklamlarında izlediği yola benzer nitelikte. Hatırlarsanız Facebook'un Messenger butonuyla başladığı bu macera Messeneger'ın işletmelere özel reklam modelleriyle devam etmişti.

Bir Facebook sözcüsü ise yeni reklam modelleri hakkında: "Kullanıcıların bir Facebook Sayfa'sı üzerinden Sayfa'nın WhatsApp'taki varlığına yönlendirelebileceği bir reklam modeli üzerinde çalışıyoruz. Fakat daha fazla detay paylaşamıyoruz." dedi.

Konu işletme sayfalarının WhatsApp'taki varlığı olduğunda akla WhatsApp'ın son zamanlarda yaşadığı onaylanmış hesap karmaşası geliyor. Sahip olduğu sosyal ağlar arasında çapraz ilişkiler kurmayı seven Facebook belki de bu karmaşayı WhatsApp ve Facebook'taki işletmeleri tek bir yerden yönetilmesini sağlayarak çözebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.