Geliştiricilerin kullanabileceği 10 araç

Geliştiricilerin kullanabileceği 10 araç

Bir site ya da uygulama yaratırken uzun kodların kontrol edilmesi, pek çok detaya dikkat edilmesi gerekiyor. Geliştiricelerin fikir alabilecekleri, kodlarını paylaşıp yönetebilecekleri, çalışmalarını depolayabilecekleri 10 aracı inceledik.

GitLab

GitLab, web tabanlı açık kaynaklı bir bilgi havuzu yöneticisi. Kod yönetimi, denetimi, depolamasıyla birlikte iş takibi, ‘wiki’ ve sürekli entegrasyon gibi hizmetler de sunan GitLab’ın küçük ekipler için olan Community Edition versiyonunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Daha farklı hizmetlerinden de yararlanmak istiyorsanız paketlerinin fiyatı ayda 39 dolardan başlıyor.

DevDocs

DevDocs, pek çok uygulama programlama arayüzünü bir arada bulabileceğiniz açık kaynaklı ve ücretsiz bir platform. Dil listesinden istediğiniz arayüzü seçebildiğiniz, aratabildiğiniz bir arama motoru. Uygulama programlama arayüzlerini çevrimdışıyken ya da mobilde de düzenli ve kullanıcı dostu bir şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

Marketplace

Marketplace, web ve mobil için bir uygulama programlama arayüzü rehberi. Uygulama programlama arayüzü yönetimini, dağıtımını ve kullanımını kolaylaştıran bir araç. Mashape’in geliştirdiği platformun ücretsiz bir versiyonu ve deneme sürümü var, ancak sınırsız erişim için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

Node.js

Node.js, ölçeklenebilir ağ uygulamaları geliştirmenizi sağlayan açık kaynaklı bir platform. JavaScript’le sunucu tarafında yazılan uygulamaları OS X, Microsoft Windows, Linux ve FreeBSD işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Node.js olay güdümlü ve non-blocking input/output modeli kullanarak daha hızlı ve verimli çalışmayı hedefliyor.

MessageBird

MessageBird, tek seferde milyonlarca kişiye SMS ya da sesli mesaj göndermenizi sağlayan bir araç. Mesajlarınızı MessageBird’ün sitesinden, mail yoluyla ya da kendi siteniz üzerinden gönderebiliyorsunuz, karşılıklı konuşma ve video görüşmeleri de yapabiliyorsunuz. Müşterilerinizle iletişiminizi daha kolay ve hızlı bir hale getirmeyi amaçlayan MessageBird’ün fiyatlandırması mesaj ya da dakika bazında yapılıyor.

Coda

Coda, geliştiriciler için bir metin editörü. Pek çok dilde kullanabileceğiniz syntax highlighting, code folding, satır başı düzenleme, hızlı arama ve değiştirme gibi imkanlar sağlıyor. Şık bir kod yazma aracı olmasının yanı sıra bir dosya yöneticisi olan Coda’nın fiyatı kaç kopya aldığınıza göre 99 dolardan başlayarak değişiyor.

ReadMe.io

ReadMe.io, dokümanlarınızı toplayabileceğiniz bir platform. Tutorial, destek, uygulama programlama arayüzlerinizi bir arada tutmanızı sağlıyor. Bu sayede kullanıcılarınız da dokümanlarınıza katkıda bulunabiliyor. ReadMe.io'nun aylık ücreti 59 dolardan başlıyor.

Stamplay

Stamplay, bulut üzerinde kısa sürede web ve mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlayan bir platform. Sürecinizi haritalandıran görsel iş akışları oluşturabiliyorsunuz, uygulama programlama arayüzleri oluşturup birleştirebiliyorsunuz. Stamplay’in ücreti akış sayınıza ve hizmetlerinin çeşitliliğine göre ayda 149 dolarla 499 dolar arasında değişiyor.

Algolia

Algolia, site ya da uygulamanıza arama özelliği eklemenizi sağlayan bir araç. Farklı diller konuşan kullanıcılarınızı anlayıp onlara yazdıkları anda arama, otomatik düzeltme ve hızlı sonuçlar sunuyor. Sizin için de sitenizdeki aramaların istatistiki verilerini raporluyor. Algolia’nın aylık ücreti 35 dolardan başlıyor.

Forest

Forest, girişiminizin arka plandaki işlerini daha rahat yönetmeniz için geliştirilmiş bir admin paneli. Arayüzünüzü istediğiniz zaman kişiselleştirmenize, grafik sürükleyerek gösterge panoları yaratmanıza, verilerinizi harita, takvim gibi farklı formatlar üzerinde göstermenize imkan veriyor. Forest’ın ücretsiz bir versiyonu olduğu gibi, arayüzünüzdeki 1000 aktivite başına 50 dolar ödediğiniz ‘pro’ versiyonu da var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.