Panic'in üreticisi olduğu Coda 2 ve Diet Coda duyuruldu

Panic'in üreticisi olduğu Coda 2 ve Diet Coda duyuruldu

Sizlere daha once iPad üzerinde çalışan, deneysel bir oyun geliştirme uygulaması olan Codea’dan bahsetmiştik. Dün ise Panic isimli yazılım geliştirme firması, OS X platformunun en çok kullanılan kod editörlerinden biri olan Coda’nın yeni versiyonunu (Coda 2) duyurdu. Panic ABD merkezli bir şirket, OS X ve iOS yazılımlarıyla tanınıyor. Şirket Coda dışında Transmit isimli, OS X’de en çok kullanılan FTP (Dosya Aktarım Protokolü) istemcilerinden birinin de sahibi.

Panic Coda'nın ilk versiyonunu duyurduğunda tarih 2007'yi gösteriyordu. Aradan geçen 5 sene içerisinde OS X platformunda en önemli kod editörlerinden biri olan Coda'nın 2. versiyonunda birçok yenilik söz konusu. İlk göze çarpanlar ise yenilenen dosya gösterim ekranları, Git ve MySQL desteği, iyileştirilmiş CSS ve kod doğrulama/tamamlama yetenekleri.

iPad'de kod yazma alışkanlığına yeni bir boyut: Diet Coda

Coda 2’yle gelen yenilikler bunlarla sınırlı değil. Panic ayrıca Coda’nın iPad’lerde çalışacak versiyonu olan Diet Coda’yı da duyurdu. SSH desteği, önizleme  modu, dosya yönetimi gibi faydalı özelliklerle tanıtılan Diet Coda’nın iPad’de kod editleme alışkanlıklarını değiştirebileceğine inanıyorum. Diet Coda’yı App Store’da halihazırda bulunan Koder, Gusto ve Textastic’den ayıran en önemli özellik yazılım geliştiricilerin zaten alışık oldukları bir ürün olması. Ayrıca Diet Coda için rakiplerinden birkaç gömlek üstün diyebiliriz.

Diet Coda

Diet Coda ile yalnızca yazılım geliştiriciler değil, uzaktan bağlantı yapabilen site sahipleri veya proje yöneticileri de acil durumlarda koda veya log dosyalarına erişebilir, konfigürasyonda gerekli değişiklikleri yapabilirler.

Panic henüz bir rakam açıklamasa da Coda 2 ve Diet Coda’ya gelen tepkilerden memnun olsa gerek. Öyle ki firma, destek hesaplarına yolladığınız maillere “Çok fazla geri dönüş alıyoruz. Normalde 2 iş gününde cevap vermeye çalışıyoruz ama bu dönemde 5 iş gününe çıkabilir” cevabını dönüyor. Bakalım Coda 2 rakipleri arasında nereye yerleşecek ve Diet Coda iPad’de kodlama alışkanlıklarını değiştirebilecek mi?

Son olarak şu sıralar Panic firmasının ilk gün indiriminden faydalanıp Coda 2 ve Diet Coda'ya yüzde 50 indirimle sahip olabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.