Mobil sadakat uygulaması Hopi, 2017'nin alışveriş istatistiklerini açıkladı

Mobil sadakat uygulaması Hopi, 2017'nin alışveriş istatistiklerini açıkladı

Yeme içmeden teknolojiye, hazır giyimden ayakkabıya, havayolu ulaşımından eğlenceye kadar pek çok farklı sektörden 100'ü aşkın firma ile hizmet veren Hopi, 2017 yılının alışveriş istatistiklerini paylaştı. Toplamda 5,6 milyon kullanıcıya sahip olan Hopi'nin açıkladığı verilere göre, 2017 yılının en çok satın alınan ürünü ayakkabı oldu.

Ayakkabıları pantolon ve tişörtlerin takip ettiğini paylaşan Hopi, 2017 yılında en çok erkeklerin alışveriş yaptığını da belirtti. Yaş aralıklarına baktığımızda ise en çok alışverişi 36 ila 45 yaş arasındaki erkekler yaptı. 2017 yılında yapılan alışverişlerde en çok tercih edilen renk yüzde 46 ile siyah olurken, en az tercih edilen renk ise yüzde 1 ile turuncu oldu.

Kıyafet tarzlarına bakıldığında 2017 yılında en çok “casual” kıyafetlerin tercih edildiğini paylaşan Hopi, uygulama arayıcılığı ile yapılan tüm alışverişlerin yüzde 33'ünün İstanbul'dan yapıldığını da açıkladı. İstanbul'u ise yüzde 9 ile Ankara ve yüzde 8 ile İzmir takip ediyor.

Marmara Bölgesi’nde en çok alışverişi İstanbul’dan sonra Bursa, İç Anadolu Bölgesi’nde Ankara ve Konya, Ege Bölgesi’nde İzmir ve Denizli, Akdeniz Bölgesi’nde Adana ve Antalya, Karadeniz Bölgesi’nde Trabzon ve Samsun, Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ağrı ve Elazığ, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise Gaziantep ve Diyarbakır yaptı.

En çok alışveriş Pazar günü yapıldı

Yapılan alışverişlerinin çoğunun 16.00 ile 18.00 saatleri arasında gerçekleştirildiğini belirten Hopi'nin verilerine göre en çok alışveriş Pazar gününde yapıldı. Alışveriş alışkanlıkları il ve cinsiyet bakımından değerlendirildiğinde kadınların erkeklere oranla en çok alışveriş yaptığı şehir Rize oldu. Rize’nin ardından kadınların erkeklerden daha fazla alışveriş yaptığı tek şehir ise İzmir.

Kullanıcıların yaklaşık yüzde 30’u sadece bir markadan alışveriş yaparken, yüzde 58’i alışverişlerini sadece bir mağazadan, yüzde 42’si ise birden fazla mağazadan gerçekleştirdi. Hopi kullananların yüzde 51’i işlemlerini iOS tabanlı mobil cihazlarından, yüzde 49’u ise Android tabanlı cihazlarından gerçekleştirdi. Online alışverişlerin ise yüzde 61’i iOS tabanlı mobil cihazlardan, yüzde 38’i ise Android tabanlı mobil cihazlardan yapıldı. Son olarak Hopi’yi en çok kullanan kişi, 4 ayrı şehirde 27 mağazada 378 işlem yaptı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.