WhatsApp kendi emojileri üzerinde çalışıyor

WhatsApp kendi emojileri üzerinde çalışıyor

Şimdiye kadar sosyal ağlarda yaygın olarak kullandığımız emojiler bir çok farklı uygulamada da kendimizi ifade etmenin eğlenceli bir yolu olarak karşımıza çıktı. Sosyal ağlar tarafındaki emoji kullanımına baktığımızda geçtiğimiz yıl Twitter'ın emoji tabanlı hedeflemeyi tanıttığını görüyor ve Facebook'un da bu yıl emoji istatistiklerini açıkladığını gözlemliyoruz. Facebook'un sahip olduğu mesajlaşma servisi WhatsApp ise şimdilik sadece kendi emojilerini piyasaya sürmek ile yetiniyor.

Her geçen gün hayatımızda varlığını daha fazla hissetiğimiz emojilerin farklı uygulamalar için özelleştirilmesi oldukça makul. Ne de olsa emojiler sosyal ağlar dışında da karşımıza çıkabiliyor. Örneğin geçtiğimiz yıllarda bünyesinde 100’den fazla otel bulunduran oteller zinciri Aloft'un, daha önce New York’da denediği emoji ile odaya servis hizmetini Liverpool ve Londra’daki otellerine de taşıdığına şahit olmuştuk. Mesajlaşma uygulamaları ve sosyal ağlar dışında emoji kullanımına verebileceğimiz bir diğer örnek ise yayınlandığı günden bugüne 10 binin üzerinde url kısaltılan coool.ws 'nin emojiyi kullanarak url kısaltması yapmanıza izin vermesi.

Emojiler dijital dünyanın farklı alanların karşımıza çıkmaya devam ederken WhatsApp'ın piyasaya sürdüğü kendine ait emoji seti, Apple'a olan benzerliği nedeniyle tartışma konusu oluyor. Açık konuşmak gerekirse Apple ve WhatsApp emojileri arasında birkaç küçük değişiklik dışında pek de fark görülmüyor.

Bir emoji arama motoru olan Emojipedia'nın da üzerinde durduğu bu benzerlik tasarım tarafında sadece birkaç renk ya da ifade ile değişiklik gösteriyor. Açıkçası Facebook'un bir şeyleri kopyalama konusunda ne kadar başarılı olduğunun hepimiz farkındayız. Ancak yine de emojiler konusunda biraz yaratıcılık sergilemesini bekleyebilirdik. Ne de olsa Facebook da Apple, Google ve Adobe gibi firmaların emoji fikirleri ürettiği Unicode Consortium'un bir parçası!

Şimdilik beta sürecinde olan bu emojiler belki de piyasaya sürülürken bir takım değişiklikler yapılarak Apple'ın emojilerine olan benzerliğinden kurtulur. Emoji konusunda WhatsApp'ta yeni adımlar atan Facebook'un ise bu işi sahip olduğu bir diğer mesajlaşma uygulaması olan Messenger'a taşımaya niyeti yok. Rakiplerine oranla büyüme hızı her geçen gün yavaşlayan Messenger artık kendi emojilerini kullanmayacak.

Messenger'ın Android kullanıcıları Facebook'un emojilerinden faydalanırken,  uygulamanın iPhone kullanıcıları yine Apple'ın emojilerine bel bağlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.