2018'de telefonunuza gelebilecek 67 emoji

Telefonunuzdaki emojiler kendinizi ifade ederken yetersiz kalıyorsa, size sevindirici bir haberimiz var: 2018'de telefonunuza 67 emoji daha gelecek.

Yakın zamanda yurt dışındaki sinemalarda gösterime giren Emoji Movie'yi düşünecek olursak emojiler hayatın her alanında kendini göstermeye devam ediyor. Tabi emojileri ele alan filmin IMDB'de puanının 1.6 ve Rottentomatoes değerlendirmelerinin de vasat olduğunu söylemekte yarar var. Yine de film, gösteriminin ilk haftasında 25 milyon dolar hasılat elde etti. Yani emojiler her şartta ilgi görüyor... Belki de tam da bu nedenle 2018'de telefonumuza gelecek olan yeni emoji listesi yavaş yavaş belirginleşmeye başlıyor.

Henüz aşina olmayanlar için, emoji fikirleri, Apple, Google, Adobe, ve Facebook gibi büyük isimlerin yer aldığı Unicode Consortium tarafından geliştiriliyor. Bu konsorsiyumun bir alt kümesi olan Emoji Subcomittee ise bu fikirleri değerlendirerek hayata geçiriyor.

Aşağıda yer alan 67 emoji 2018'de yayınlanmak için hazırlandı. 5 ve 10 gibi, kullanıcıların favorisi olabilecek bir kaç taneyi şimdiden kestirmek mümkün.  Emoji listesinin en sonuna baktığımızda ise tanıdık bir imge ile karşılaşıyoruz. Nazar boncuğu artık kültürel bir alışkanlıktan çok küresel bir simge olmaya hazırlanıyor.

Yine de listenin son hali henüz hazır değil ve bu yılın sonuna kadar listede değişiklikler olabilir. Google, Apple ve Facebook gibi büyük isimlerin emojileri kendi platformlarına uygun olacak şekilde düzenlediğini de belirtelim. Yakın zamanda Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg'in emojiler ile ilgili paylaştığı istatistik düşünüldüğünde, küçük gibi görünse de değişikliğin büyük sonuçlar ortaya çıkaracağı aşikar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.