Tesla Model S'in menzil rekoru 1078 km ile kırıldı

Tesla Model S'in menzil rekoru 1078 km ile kırıldı

Geçtiğimiz hafta yeni otomobili Model 3’ü tanıtarak gündeme oturan Tesla, ilginç bir haber ile karşımızda. İtalyan Tesla sahiplerinden oluşan bir ekip Tesla Model S 100D ile tek şarjda 670 mil yani 1078 km yol katetmeyi başardı. 1078 km ile yeni bir rekora imza atan ekip, Haziran ayında Model S P100D ile Belçika'da kırılan 900 km'lik rekoru 178 km ile geçmiş oldu.

Haziran ayında tek şarjla 900 km rekorunun kırılmasının ardından Twitter'dan tek şarj ile 1000 km'nin aşılabileceğini duyuran Tesla CEO'su Elon Musk da bu haberle birlikte haklı çıkmış oldu. "Hypermiling" tekniği sayesinde kırılan menzil rekoru, frenlerin minimum ölçüde kullanılmasının yanı sıra sabit ve düşük hızlarda yapılan sürüşe borçlu.

Otomatik pilot desteği

Tesla'nın İtalya'daki resmi kulübü Tesla Owners Club Italia tarafından kırılan rekor, İtalya güneylerinde gerçekleşti ve yaklaşık 29 saat sürdü. 29 saat boyunca 5 farklı şoför tarafından kullanılan Tesla Model S 100D'nin kliması ise sürüş boyunca kapalıydı.

Tesla'nın otomatik pilot özelliğini sürüş boyunca kullanan ekip, bu özelliğin şeridin ortasında ve sabit hızlarda gitmeyi oldukça kolaylaştırdığının da altını çizdi. Haberi aldıktan sonra Twitter üzerinden bir açıklama yapan Elon Musk, tek şarj ile 1000 km'lik mesafenin aşıldığını duyurdu ve Tesla Owners Club Italia kulübünü kutladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.