Mark Zuckerberg Facebook'ta en çok kullanılan emojileri açıkladı

Mark Zuckerberg Facebook'ta en çok kullanılan emojileri açıkladı

Dün tüm sosyal ağlarda kutlanan Dünya Emoji Günü'nde Mark Zuckerberg de sessiz kalmadı. Facebook üzerinde en çok kullanılan emojileri açıklayan Facebook CEO'su kendi profilinden Facebook'taki emoji trendleri isimli bir infografik yayınladı.

Zuckerberg'in "Dünya emoji günü kutlu olsun!" metni ile yayınladığı infografikte Facebook'ta en çok kullanılan emojilerin yanı sıra ülkeler özelindeki emojileri de görülebiliyor.

Happy World Emoji Day!

Gepostet von Mark Zuckerberg am Montag, 17. Juli 2017

İnsanların duygularını ifade etmesinin yeni bir yolu olan emojilerin kullanımın oranına baktığımızda, insanların daha çok gülen ve sevgilerini ifade eden emojiler kullandığını söyleyebiliriz. Mutsuzluğu ifade eden bir emoji ise en çok kullan emojiler arasında son sıralarda beliriyor.

Emojilere ülkeler özelinde bakacak olursak İngiltere ve Almanya'nın sıkça güldüğünü, İspanya ve İtalya'nın romantik olduğunu görebiliyoruz. Meksika ve Brezilya sevdikleri şeyleri ifade ederken, ABD, Endonezya ve Tayland oldukça fazla eğleniyor.

Geçtiğimiz yıl Twitter'ın emoji hedeflemesi yaptığı reklam modellerini düşünecek olursak Facebook'un bu açıklamanın ardından benzer bir hamle yapmasını bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.