Google'ın iOS uygulamasında arama sonuçları tarih aralığına göre yapılabiliyor

Google'ın iOS uygulamasında arama sonuçları tarih aralığına göre yapılabiliyor

Yapılan son güncelleme ile beraber Google'ın iOS uygulaması artık arama sonuçlarının tarih bazlı filtrelemeye imkan sağlıyor. Güncelleme açıklamasında yer alan detaylar şöyle:

Yoğun bir Google kullanıcısıysanız siz de benim gibi bu özelliği mobil arayüzünde ve web tarayıcısında uzun zamandır kullanıyor olmalısınız. Özellikle belirli bir zaman aralığı seçip bu zaman aralığında yer alan sonuçları incelemek oldukça faydalı olabiliyor.

Mobil uygulamasında da artık bu özellik çalışıyor. Bir arama yaptığınız zaman seçeneklerin bulunduğu çubuğu kaydırırsanız "araçlar" seçeneğini göreceksiniz ve bu seçeneğe tıkladığınız zaman aşağıda yeni seçenekler açılacak. Bunlar içerisinden zaman seçeneğine tıklarsanız tüm filtreleme seçeneklerini görebilirsiniz.

Filtreleme seçeneğiniz sonrası arama sonuçları sizin filtrenize göre yeniden düzenleniyor ve ek bir araç satırı daha geliyor. Bu araç satırında ise filtrelediğiniz seçeneklerinizi zaman veya ilgili olma durumlarına göre sıralayabiliyorsunuz. Yani filtreleme içerisinde bir filtreleme daha yaparak istediğiniz sonuçlara daha rahat ulaşabilirsiniz.

Dediğim gibi bu özellik pek yeni bir özellik olmasa da iOS uygulamasına yeni geldiği için aramalarını Google uygulaması üzerinde yapanlar için yeni olabilir ve hatta normalde böyle bir özellik olmadığını bilmeyenler için de genel olarak yeni olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.