Delivery Hero, 450 milyon euro sermaye artırımı hedefiyle borsaya açılacak

Delivery Hero, 450 milyon euro sermaye artırımı hedefiyle borsaya açılacak

Avrupa'nın bir numaralı yemek sipariş girişimi Delivery Hero, nihayet borsa açılışı konusunda resmi bir açıklama yaptı. DeliveryHero hisseleri önümüzdeki aylarda Frankfurt Borsası'nda halka arz edilecek.

DeliveryHero, hisselerinin yüzde kaçını halka arz edeceğini ve değerleme beklentisi paylaşmıyor. Ancak halka arzdan 450 milyon euro (1,78 milyon TL, 506 milyon dolar) sermaye artırmak istediğini bildiriyor. Daha önce 1 milyar euro olarak konuşulan bu rakam dışında bazı finansal rakamlar da paylaşılıyor;

  • 2016'da 197 milyon sipariş, geçen yıla göre yüzde 52 artış
  • 2016'da 347 milyon euro gelir, geçen yıla göre yüzde 71 artış
  • 2017'nin 1. çeyreğinde 121 milyon euro gelir, geçen yıla göre yüzde 68 artış
  • 2016 satış hacmi (GMV): 2,618 milyar euro, geçen yıla göre yüzde 51 artış.

Kısaca hatırlatmak gerekirse 2011'in yılında kurulan Berlin merkezli Delivery Hero'nun yüzde 35'lik hissesi Rocket Internet'in. Naspers ise geçen ay yaptığı 387 milyonluk yatırım ile yüzde 10 hisse sahibi oldu ve şirket bu yatırımla 3,1 milyar dolardan değerlendi.

Delivery Hero CEO'su Niklas Östberg halka arzdan gelecek nakitle Delivery Hero'nun yemek siparişi ve teslimat alanındaki lider pozisyonunun genişleyeceğini söylüyor ki geriye dönüp baktığımızda Delivery Hero'nun Çin pazarından çekildiğini, Birleşik Krallık'taki operasyonlarını rakibi Just Eat'e sattığını hatırlıyoruz.

Diğer yandan Delivery Hero, geçen yıl sonunda rakibi Food Panda'yı satın almıştı ve attığı en iyi adımlardan biri hiç şüphesiz Yemeksepeti'ni satın almak olmuştu. Şu anda 6 bin tam zamanlı çalışana sahip olan ve 40 ülkede faaliyet gösteren girişimin halka arzdan beklenen başarıyı gösterip göstermeyeceğini merakla bekliyoruz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.