Delivery Hero, Birleşik Krallık operasyonlarını Just Eat'e satıyor

Delivery Hero, Birleşik Krallık operasyonlarını Just Eat'e satıyor

Geçtiğimiz günlerde FoodPanda'yı satın alan Delivery Hero, bu kez Birleşik Krallık'taki operasyonlarını Just Eat'e satıyor.

Yapılan açıklamaya göre Delivery Hero, Hungryhouse.co.uk altında yürüttüğü Birleşik Krallık'taki operasyonlarını 200 milyon sterlin (251 milyon dolar) karşılığında rakibi Just Eat'e devredecek. Satış tamamlandığında ise performansa göre 40 milyon sterlin (50 milyon dolar) tutarında ek bir ödeme daha yapılabilecek.

İngiliz rekabet kurumunun onayını bekleyen bu anlaşma Avrupa'da kartların yeniden dağıltılması olarak da yorumlanabilir. Rocket Internet, FoodPanda gibi önemli bir girişimi satın alarak Avrupa, Güney Amerika ve Asya'da elini güçlendirmişti ve görünen o ki Delivery Hero, küresel pazarda daha karlı bölgelere odaklanmayı istiyor.

Delivery Hero, 2011 yılında Hungryhouse'u satın alarak Birleşik Krallık'a giriş yapmıştı. Delivery Hero bu satışı başarılı bir işin sonu olarak görüyor ve 2006 yılında kurulan Hungryhouse'a teşekkür ediyor.

Kullanıcı ve restoran sayıları ne durumda?

YemekSepeti'ni de 2015 yılında satın alan Delivery Hero'nun aktif üye sayısı 17 milyonu, restoran sayısı 271 bini buluyor. Avrupa'dan Ortadoğu'ya Latin Amerika'dan Asya Pasifik'e kadar yayılan geniş coğrafyadaki 27 ülkede hizmet veriyor. Londra merkezli JustEat ise 2014 yılında halka arz edilmişti ve şu anda 16,6 milyon kullanıcıya sahip. Toplam restoran sayısı ise yaklaşık 64 bin.

Bu iki satın almaya bakınca aklıma Uber Eats ve Deliveroo arasındaki ilişkilerin bir satın almayla sonuçlanıp sonuçlanmayacağı sorusu geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.