Yemeksepeti'nin sahibi Delivery Hero bir diğer yemek sipariş devi Foodpanda'yı satın alıyor

Yemeksepeti'nin sahibi Delivery Hero bir diğer yemek sipariş devi Foodpanda'yı satın alıyor

İki yemek dağıtım devi birleşiyor. Avrupa'nın en büyük girişimlerinden Delivery Hero, online yemek siparişi alanında yakın rakibi Foodpanda'yı satın alıyor. Her ikisi de Rocket Internet destekli olmasıyla bir tür konsolidasyon olarak da görülebilecek satın alma, Delivery Hero'nun bir süredir beklenen halka arzına yönelik bir adım olabilir.

Mayıs 2015'te Yemeksepeti’ni 589 milyon dolara satın alan Delivery Hero bu operasyondan bir ay sonra Haziran 2015'te 110 milyon euro’luk yeni yatırım almış ve değerlemesini 2.8 milyar euro'ya çıkarmıştı. Delivery Hero ve Foodpanda, Rocket Internet'in küresel yemek dağıtım ağı Global Online Takeaway Group'un en önemli bileşenlerinden. 47 ülkede faaliyet gösteren grup siteleri üzerinden aylık 20 milyon yemek siparişi işleniyor. Rocket Internet Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Asya'daki 20 ülkede faaliyet gösteren Foodpanda'ya geçtiğimiz yıl 300 milyon euro yatırım yapmıştı. Foodpanda kısa bir süre önce Rusya operasyonunu Mail.ru'ya satarak bu pazardan çekileceğini açıklamıştı.

Satın almanın finansal değeri açıklanmadı ancak Rocket'ın satın alma sonrası Delivery Hero'daki payının yüzde 37.7'ye ulaşacağı belirtiliyor. Foodpanda satın alması, Delivery Hero hisseleriyle fonlanacak. Delivery Hero, Foodpanda'nın (Yemeksepeti ile birlikte) Orta Doğu'daki liderlik pozisyonunu konsolide edeceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.