10. yılını kutlayan Webrazzi'nin eski haber, video ve ofis görüntüleriyle biraz nostalji

10. yılını kutlayan Webrazzi'nin eski haber, video ve ofis görüntüleriyle biraz nostalji

Bundan tam 10 yıl önce okuyucularına merhaba diyen Webrazzi, o günden bugüne kadar 20 bine yakın haber ve 2 bine yakın video yayınladı. Webrazzi'nin 10. yaşını kutladığımız bu özel günde sizlerle birlikte biraz nostalji yapalım istedik.

Söz konusu 20 bin haber ve 2 bin video arasında hem biraz 'eski' hem de ilgi çekici olanları bu haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca Webrazzi'nin eski ofis ve arayüz tasarımı görüntülerini de bu nostalji kuşağının bir parçası olarak 'arşivden' çıkardık. :)

webrazzi-10-gorsel

Geçmişten bazı satın alma haberleriyle başlamak gerekirse; Türkiye'nin ilk kez Webrazzi'den duyduğu gelişmelerden biri olarak İzlesene'nin Nokta tarafından satın alınmasıyla başlayabiliriz. 2010 yılında 'Twitter mı FriendFeed mi?' tartışmalarına sahne olan Webrazzi; aynı sene İsmail YK'nın Facebook ofisinde dahi konuşulan 'Facebook Şarkısı'nı da okuyucularına aktarmıştı.

Pozitron'un 100 milyon dolar karşılığında Monitise tarafından ve GittiGidiyor'un da eBay tarafından satın almasını bir son dakika gelişmesi olarak ileten Webrazzi; sürekli yaptığı son dakika haberleriyle gündeme geldi. Örneğin Rocket Internet'in Türkiye operasyonunu kapattığını, Webrazzi okuyucularının şirket çalışanlarından daha erken öğrendiğini söyleyebiliriz. :)

Diğer yandan seneler içinde 'Webrazzi yorumcusu' kavramının hayatlarımıza girdiği de bir gerçek. Bu noktada yer vermek gerekirse; en çok yorum alan haberlerimizden birisi, Çağlar Erol'un kaleme aldığı 'IT'de nitelikli işgücü krizi ve çözümü' başlıklı konuk yazısıydı.

Dilerseniz ilgi duyduğunuz alanda ya da şirket/kişi özelinde sağ üst köşede bulunan arama kutumuz aracılığıyla detaylı aramalar yapabilirsiniz. Biz videolarla devam ediyoruz...

2009 yılından 'Hackintosh muhabbeti', 2010'da put.io kurucusu Hasan Yalçınkaya ile yapılan röportaj ve Turkcell 3G lansmanı

Fırat Demirel ve Ali Altuğ Koca'nın put.io ofisine konuk olduğu bu video, Webrazzi TV'de yayınlanan ilk röportajlardan biri konumunda. Bundan yaklaşık 6 yıl öncesine giderek; günümüzde hala yolunu başarıyla devam eden put.io'nun hikayesini kurucusu Hasan Yalçınkaya'dan dinleyebilirsiniz.

2009 yılında Turkcell'in blogger'ları bir araya getirdiği ve 3G teknolojisinden bahsettiği bu ikinci video ise 2009 yılının Temmuz ayına ait. Bu görüntülerde teknolojinin, belki de internet girişimlerinden bile daha hızlı geliştiğini gözlemleyebilirsiniz.

'Sohbet ediyorduk, baktım konu ilgi çekici oluyor kamerayı çıkarttık ortaya.' sözleriyle açıklanan bu son video, Webrazzi'nin ilk ofisinde ve 2009 yılında çekilmiş. Webrazzi'nin ilk çalışanlarından Ali Altuğ Koca ve Arda Kutsal 'hackintosh', o dönemde yeni yeni yıldızı parlayan iPhone uygulamaları ve bu uygulamalardan biri olan İş'te Yatırım hakkında sohbet ediyor.

Webrazzi'nin ilk arayüz tasarımı

2014 yılında arayüz tasarımını yenileyen Webrazzi'nin değiiklik öncesi son hali
2014 yılında arayüz tasarımını yenileyen Webrazzi'nin değiiklik öncesi son hali

İlk günden itibaren WordPress ile siz okuyucularına ulaşan Webrazzi, 2006 yılındaki ilk günlerinde aşağıdaki şekilde görünüyordu. Şu anki arayüz tasarımına, ufak değişiklikleri saymazsak, 2014 yılında kavuşan Webrazzi'nin 2009-2014 arasındaki dönemde ise hemen yan tarafta duran tasarımla yayın yaptığını hatırlatalım.

Merak edenler için; Türkiye'deki en büyük çaplı WordPress sitelerden biri olan Webrazzi, uzunca bir süredir WP Engine tarafından 'host' ediliyor, yani barındırılıyor. Webrazzi, sosyalmedya.co ve tüm alt projelerimizin yazılım ve arayüzlerini ise Webrazzi ekibi olarak biz geliştiriyoruz.

Wayback Machine'den aldığımız bir görüntü ile, ilk Webrazzi tasarımı
Wayback Machine'den aldığımız bir görüntü ile, ilk Webrazzi tasarımı

Webrazzi'nin ikinci ofisine 2012 yılında taşındı

Webrazzi'nin 2012'de taşındığı yeni ofisinden o günlere ait bir kare
Webrazzi'nin 2012'de taşındığı yeni ofisinden o günlere ait bir kare

Arda Kutsal tarafından kurulan Webrazzi, 2007 yılında Kalamış'taki ilk ofisine taşındı. Webrazzi ekibinin 6 kişiyi geçmesi ve şirketin büyüme hedefleri neticesinde Mart 2012'de yeni ofisine taşınan Webrazzi, hala Suadiye'deki bu ikinci ofisinden (2012'den bu yana ofis alanının neredeyse 3 kat büyüdüğünü de belirtmeden geçmeyelim) okuyucularına ulaşıyor.

2006 yılında kurulan Webrazzi'nin ilk tam zamanlı çalışanı 2008 yılında işe başlayan Ali Altuğ Koca oldu. Altuğ'un ardından bugün de Webrazzi'nin Pazarlama ve İletişim Yöneticisi olan Burcu Güvenç Karaca ile ekibini genişleten Webrazzi'de üçüncü isim ise aynı zamanda ilk tam zamanlı Webrazzi yazarı olan Fırat Demirel'di. Webrazzi ailesinin 4. üyesi ise hala görevinin başında olan Muhasebe Yöneticisi Hakan Kartal oldu. Bir anlamda Webrazzi'nin ilk 5 çalışanının hala görevinin başında olduğunu söyleyebiliriz. :)

Bugün 20 kişilik bir ekibe sahip olan Webrazzi, hepinizin aşina olduğu editöryel ekibe ek olarak pazarlama, satış ve ürün yönetimi gibi çok sayıda operasyon yürütüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.