SPONSORLU

Gücün yeni birimi 'Müşteri Deneyimi' hakkında en kapsamlı Türkçe blog yayında!

Gücün yeni birimi 'Müşteri Deneyimi' hakkında en kapsamlı Türkçe blog yayında!

Yakın zamana kadar her şirket başarıya ulaşmak için en önemli ölçütlerin en yüksek ürün kalitesini, birim fiyat başına en iyi değeri ve en iyi müşteri hizmetini sunmak olduğunu düşünüyordu. Ancak makalenin içerisinde detaylarını paylaşacağımız gibi bugün duyduğumuz tek şey müşteri deneyimi. Detaylara geçmeden önce küresel lider konumunda bulunan Genesys olarak müşteri deneyimi konusunda en kapsamlı Türkçe blog olan Genesys Türkiye bloğunu sizlerle paylaşıyor olmaktan mutluluk duyuyoruz.

http://tr.blog.genesys.com adresinden bloğumuzu ziyaret ederek yayımlanmış olan onlarca makaleye göz atabilir ve yeni makalelerden haberdar olmak için bloğa abone olabilirsiniz. Ayrıca yine bu bölümden Türkçe e-Kitap kütüphanesine ve sosyal iletişimimize erişebilirsiniz.

Forbes müşteri deneyimini ‘gücün yeni birimi’ olarak tanımlıyor. Yani, günümüzde artık birbirine benzeyen ürün ve servisler dünyasında rekabet etmenin ve öne geçmenin tek yolu kuşkusuz müşteri deneyimi. Forbes Insights, geçen ay müşteri deneyimi odağında yayınladığı iş raporunda SAS ile birlikte 357 üst seviye yönetici ile görüşerek gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarına yer verdi. Bu sonuçlarda iki önemli nokta dikkat çekiyor.

  1. Katılanların 50%’si müşteri deneyimini rolünün bir parçası olan bir fonksiyon olarak tanımlamış. Bu sonuçla müşteri deneyimi şirket yönetiminin ardından en yüksek oyu alan ikinci başlık olmuş.
  2. Şirketlerinde müşteri deneyimini geliştirmekte gördükleri en büyük zorluk olarak hizmet taleplerinin çok fazla takip aktivitesi gerektirdiğini (34%) belirtmişler. İkinci sırada ise süreçlerin BT sistemleri ile tamamen kapsanmaması (29%) yer alıyor.

genesys-webrazzi-gorselMüşteri deneyiminin önemi konusundaki her farkındalık şirketlerdeki üst seviye yöneticilerinbu konudaki sorumluluklarıyla birlikte giderek artıyor. Görünen o ki pek çok kurum hem müşteriyle doğrudan temasta hem de süreçlerarka ofise iletildiğinde tutarlı bir süreç takibinin yapılabilmesi konularında teknolojinin yardımcı olmasını da bekliyor. Bu bağı kurma açısından rehberlik almak zamankinden daha değerli.

İşte Genesys Türkiye bloğunu yayına almamızın da en önemli sebeplerinin başında pazarda da sıklıkla karşılaştığımız rehberlik hizmeti ihtiyacı geliyor. Blog kapsamında müşteri deneyiminizi (CX) ve iletişim merkezinizi nasıl en iyi hale getirebileceğinize dair en iyi fikirleri paylaşıyor. Müşterilerimizden ve endüstriden en iyi uygulamalardan göze çarpan örnekleri detaylarıyla sunuyoruz. Böylelikle sizler dekendi işinizde bu olanakları nasıl uygulayabileceğinizi görebiliyorsunuz.

Ayrıca endüstrinin önde gelen uzmanlarından tavsiyeler alarak, pratik ‘nasıl yapılır’ makaleleri oluşturuyor ve müşteri deneyimi ile ilgili sorularınızı yanıtlamaya yardımcı oluyoruz.

Blog içerisinde şu ana kadar paylaştığımız konular arasında Akbank’ın dijital dönüşüm ile elde ettiği değer, e-ticarette başarının nelere bağlı olduğu ve tutarlı bir müşteri deneyimi için arka ofisteki gelişme alanları gibi başlıkların yanında omnichannel gibi günümüzün en popüler kategorisinde dezengin makaleler yer alıyor.

Genesys Türkiye bloğuna hemen erişmek ve abone olmak için tıklayın. Müşteri Deneyimi odağında yeni makalelerimizle yakında görüşmek üzere!

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.