Tencent, Supercell'in çoğunluk hissesini alma niyetinde

Tencent, Supercell'in çoğunluk hissesini alma niyetinde

Çin'in teknoloji devi Tencent, Wall Street Journal'ın haberine göre Supercell'in çoğunluk hissesini alma planları yapıyor. WSJ'nin konuya yakın kaynaklarına göre görüşmeler henüz ilk aşamada ama farklı ihtimaller de söz konusu.

Bildiğiniz gibi Softbank, yaklaşık 1 yıl önce Supercell’deki hisse oranını yüzde 73’e yükseltmişti. Yani Tencent'in birincil muhatabı Softbank olacak fakat henüz taraftlardan herhangi resmi bir açıklama yapılmış değil.

Clash of Clans ve Hay Day gibi popüler oyunların geliştiricisi olan Supercell'in değeri geçen yılki tahminlere göre 5 milyar doların üzerinde. Geçen yıl 1,4 milyar dolar rekor kâr elde eden Tencent ise özellikle mobil oyun ve reklamcılık tarafındaki kayda değer büyümesini Supercell'i ele geçirerek sürdürmek istiyor. Tencent'in satın almalar yapmak için 4 milyar dolarlık borç görüşmeleri yaptığı da dile getiriliyor.

Tencent'in dijital oyun pazarındaki ilk büyük hamlesi olmayacak

Supercell'in kontrolünü ele geçirmek Tencent için bir ilk olmayacak. Zira Çinli şirket Şubat 2015'te Avrupalı Miniclip'i satın almıştı. Glu Mobile'da yaklaşık yüzde 15 (14.6%) pay sahibi ve League of Legends'in üreticisi Riot Games'in kontrolünü tamamen elinde tutuyor. Bu satın almanın Supercell'e yapacağı katkı ise işin diğer bir boyutu. 2015'te 2,11 milyar euro gelir elde eden Supercell bu sayede Çin pazarındaki varlığını ve gelirlerini pekala güçlendirebilir.

Başlangıçta da belirttiğim gibi Wall Street Journal, henüz görüşmelerin ilk aşamada olduğu bilgisini veriyor. Hatta Alibaba'nın da bir kontra atak yapabileceğini bildiriyor ki Tencent ile Alibaba'nın iki dev rakip olduğunu hatırlamakta fayda var. Her iki şirket de Supercell'i mobil tarafta etkin olarak kullanabilir ve Supercell'in Avrupa ve Amerika kıtalarında sahip olduğu kullanıcı tabanından oldukça fayda sağlayabilir.

Görüşmelerin ilerlemesi halinde hangi tarafın öne çıkacağını hep birlikte göreceğiz...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.