Softbank, Supercell'deki hisse oranını yüzde 73'e yükseltti

Softbank, Supercell'deki hisse oranını yüzde 73'e yükseltti

Japonya’nın önde gelen internet ve telekom şirketi SoftBank, daha önce çoğunluk hissesini satın aldığı mobil oyun dünyasının en popüler şirketlerinden Supercell'deki hisse oranını yüzde 73,2'ye yükseltti.

Clash of Clans ve Hay Day gibi  popüler oyunları geliştiren Supercell, hisselerinin yüzde 51'ini 2013'te Softbank'a satmıştı. Yapılan açıklamaya göre Supercell hisselerinin yüzde 22.7'si Softbank tarafından satın alındı ve güncel durumda hisse payını yüzde 73,2'ye yükseltti.

2014'te 1,5 milyar euro kazanan Supercell'in bu işlemde hangi seviyeden değerlendiği açıklanmıyor. Ancak Ilkka Paananen'in CEO olarak görevinin başında kalacağı ve Supercell'in bağımsız olarak büyümeye devam edeceği bilgisi paylaşılıyor.

Ola Cabs'in de yatırımcısı olan Softbank, 2013 sonunda 3 milyar dolar gibi bir değerlemeyle Supercell'in çoğunluk hissesini satın almıştı. Daha öncesindeyse Atomico, Index ve Institutional Venture Partners Supercell'e 130 milyon dolar yatırım yapmıştı.

Accel Partners çıkış yaptı

Yeni hisse satışından sonra Accel Partners varolan hisselerini sattığını açıklarken, kurucuların ve çalışanların hisse oranlarının değişmediği paylaşılıyor. Japon devi bu yeni yatırımı stratejileri içinde değerlendiriyor ve Supercell'i uzun vadeli önemli bir yatırım olarak değerlendiriyor.

Geçtiğimiz ay Softbank'ın başkanlığına internet ve medya biriminin başındaki Nikesh Arora getirilmişti. Google ve T-Mobile'da üst seviye görevler alan Arora'nın Softbank'ı daha fazla internet ve mobil odakları yatırımlara sevk edeceğini söylemek sanırım yanlış olmaz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.