Nintendo'nun yeni konsolu "NX" Android tabanlı olabilir

Nintendo'nun yeni konsolu

Nintendo'nun yeni nesil oyun konsolu "NX"e ait ilk spesifikasyonların 2016 yılı başlarında açıklanacağı söylense de teknoloji kulislerinde cihazla ilgili önemli söylentiler dolaşıyor. Bu söylentilerden ilki Nintendo'nun "NX" konsolunu geliştiriciler için açık bir platform olarak tasarlamak istediği ve bunun için işletim sistemi olarak Android'i seçtiği yönünde. Söylenti doğruysa, Xbox ve Playstation karşısında oldukça radikal bir seçim olacak.

"NX" ile ilgili ikinci ciddi söylentiyse Nintendo'nun konsolu nasıl konumlandıracağı. Nintendo bugüne kadar yaptığı açıklamalarda yeni konsolun 3DS ve Wii U'nun yanında ayrıca bir ürün olacağını, 3DS veya Wii U'nun yerini almayacağını söylemişti. Ancak hem kullanıcılardan gelen talepler hem de pazardaki diğer rakipleri göz önüne aldığında, şirketin yeni konsolunu direkt olarak Xbox ve Playstation rakibi olarak değil, "hibrit" bir konsol olarak yapılandırması büyük ihtimal. Yani "NX"'i hem evinizde televizyonunuza bağlı standart bir masaüstü konsolu, hem de taşınabilir bir oyun konsolu olarak kullanabileceksiniz.

Tabi ki bu bilgiler henüz söylenti niteliğinde. Şirketin 2016 başında yapması beklenen resmi açıklamaya kadar daha pek çok söylentiyle karşılaşacağımız kesin gibi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.