Tesla'nın otopilot mühendisi Google Robotics'e transfer oldu

Tesla'nın otopilot mühendisi Google Robotics'e transfer oldu

Sürücüsüz otomobiller alanındaki rekabet yetenek avına dönüşmüş durumda ve bu alanda en çok ilgiyi Tesla mühendisleri çekiyor. Tesla'nın eski otopilot yazılım mühendisliği müdürü Robert Rose'nin Google'a geçişi de bunun son örneği.

Daha önce HP, Sony gibi şirketlerde çalışan ve SpaceX'e 5 yılını veren Robert Rose, yapay zeka algoritmaları geliştiren Vicarious.com'da 10 ay çalıştıktan Tesla Motors'a dönmüş ve burada Tesla'nın otopilot yazılımının geliştirilmesinde rol almış.

Tesla'da 6 ay çalıştıktan sonra Google Robotics'e geçiş yapan Rose'nin tam olarak hangi birimde görev aldığı belirsiz. Boston Dynamics tarafında görev alması da mümkün ama tecrübesi göz önüne alındığında sürücüsüz araç tarafında yer alması ağır basıyor.

Google'ın otonom araçlar konusundaki en deneyimli ekiplerden birine sahip olduğu malum. Fakat elektrikli araç üretiminde uzmanlaşan Tesla, otopilot sürüş testleriyle Google ile rekabet edeceğini gösterdi. Elon Musk tarafından 'Tesla'nın Mezarlığı' olarak adlandırılan Apple ise halen ortaya bir şey koymuş değil.

Google Street View ekibinden Liang Heng'in Tesla'ya katılması da Elon Musk'ın boş durmadığını gösteriyor ama bu rekabetin bir kaç yıl daha bu hararette devam edeceğini söylemek mümkün. Musk'ın Twitter üzerinden mühendis araması da bu alandaki yetenek eksikliğinin bir başka göstergesi olmuştu.

Henüz bilmeyenler için Tesla Motors'un Türkiye'de de şirket bir şirket kurduğunu paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.