Elon Musk: Apple'a aramızda 'Tesla'nın mezarlığı' diyoruz

Elon Musk: Apple'a aramızda 'Tesla'nın mezarlığı' diyoruz

Tesla'nın yeni Apple, Elon Musk'ın yeni Steve Jobs olup olmadığı tartışıladursun, Musk, Tesla'dan ayrılıp Apple'a geçen mühendisler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Elon Musk, Handelsblatt adlı Alman gazetesine verdiği röportajda, Tesla'nın en kötü mühendislerinin Apple'a gittiğini söylüyor. Hyperloop gibi sıradışı projeler de geliştiren Musk, Apple'ın elektrikli araç projesi için Tesla mühendislerini işe alması hakkında şöyle diyor;Hyperloop

"Onlar bizim kovduğumuz kişileri işe aldı. Biz her zaman Apple için şakayollu 'Tesla Mezarlığı' diyoruz. Eğer bu işi Tesla'da yapamazsan Apple'a gidersin. Şaka yapmıyorum."

Apple'ın elektrikli araç işine girecek olmasını 'sıradaki mantıklı şey' olarak kabul eden Musk, yine de Apple'ı Tesla için ciddi bir tehdit olarak görmüyor ve yine araba üretiminin akıllı saate ve telefona göre çok karmaşık olduğunu söylüyor.

Daha önce Apple ile satın alma konusunda görüşmeler yaptığını doğrulayan 44 yaşındaki CEO, bu konuşmalara bakılırsa Apple ile yollarını ayırmış gibi gözüküyor. Daha önce Apple'ın elektrikli otomobil işine el atmasının harika olacağını söyleyen Musk, Tesla mühendislerinin Apple'a gitmek için işten ayrılmadığını da söylemişti.

30 Eylül'de Model X'i tanıtan Tesla, şu anda satılan her Model S için 4 bin dolar zarar ediyor ve pil konusunda yapacağı ilerlemelerle kârlılığı yakalamak istediği biliniyor. Diğer yanda ise dünyanın çok nakite sahip olan şirketlerinden biri var. Sonuç nasıl olursa olsun, izlemeye değer bir rekabet bizi bekliyor.

Diğer yandan Apple'a giden Tesla mühendislerinin basına yeni açıklamalarda bulunması gibi bir sürprize de hazırlıklı olalım. :)

Görsel Kaynak: Wikipedia

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.