Tesla yeni otomobili Model X'i tanıttı ve ön sipariş almaya başladı

Tesla yeni otomobili Model X'i tanıttı ve ön sipariş almaya başladı

Tesla bugün Türkiye saati ile sabaha karşı düzenlediği etkinliğinde üç yıl aradan sonra yeni bir model tanıtarak, SUV sınıfında yer alan "Model X"'i satışa sundu. İlk olarak Roadster ardından Model S'i pazara sunan şirket yeni otomobiliyle farklı bir sınıfa dahil olarak müşteri kitlesini genişletmeyi hedefliyor.

Aslında Tesla'nın etkinlikte tanıttığı Model X'i bir sır olarak nitelendiremeyiz çünkü daha öncesinden otomobil hakkında bilgiler ortaya çıkmış, bizde sizlere aktarmıştık. Ancak Elon Musk yeni model hakkında çok daha detaylı bilgiler verdi. İlk dikkat çeken bilgi Tesla Model X'in 132 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak ancak araca ekleyeceğiniz parça ve aksesuarlarla bu fiyat 142 bin dolara kadar yükselebiliyor. Elon Musk, Model X'in en büyük özelliğinin "güvenlik" olduğunu belirterek bugüne kadar üretilmiş en güvenli "SUV"'ı yaptıklarını iddia etti. Otomobilin güvenlik alanındaki tüm kategorilerden 5 yıldız aldığının da altını çizdi.

tesla-model-x

Model X'in ağırlığı yaklaşık 2.467 kg. 0-100 km hızlanması ise 3,2 ile 3,8 saniye arasında. Model S ile aynı bataryaya sahip olacak olan Model X, tek bir şarjla yaklaşık 405 km gidebiliyor. Yeni modelde otomatik acil fren sistemi ve engellerden kaçınmayı sağlayan akıllı bir yazılım bulunuyor. Otomobilde çok büyük bir hava filtresi ve biyosavunma butonu bulunuyor. Bu sayede hava kirliliğinin yüksek olduğu ya da kötü kokuların bulunduğu bir alandan geçerken yolcular bundan etkilenmiyor. Bu hava filtresi ayrıca Çin gibi yüksek hava kirliliğine sahip ülkelerde kullanıcıların çok işe yarayacağı belirtiliyor.

tesla-model-x

"Falcon Wings" adı verilen bizimde "Şahin Kapı" olarak çevirebileceğimiz kapı sistemine sahip model Mercedes'in efsane martı kapılarını andırıyor. Ancak Model X'in her bir kapısı iki menteşeye sahip ve her iki yanınıza birden araba park etmiş bile olsa onlara çarpmadan kapılar otomatik olarak açılıyor. Ayrıca öndeki iki kapı sizin geldiğinizi fark ederek otomatik olarak kendiliğinden açılma özelliğine sahip. Güvenlik ve konfora önem veren aileler hedeflenerek üretilen Model X, 6 ve 7 kişilik koltuk seçeneğine sahip.

tesla-model-x

Bir süredir Model X için ön sipariş alan şirket, toplamda 20.000 ön sipariş aldıklarını ve bunların bugünden itibaren alıcılara ulaştırılacağını aktardı. Bugünden itibaren sipariş veren kullanıcıların ise otomobillerine 8-12 ay içerisinde kavuşabileceklerini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.