Elon Musk, Twitter üzerinden yazılım geliştirici aramaya başladı

Elon Musk, Twitter üzerinden yazılım geliştirici aramaya başladı

Son dönemin en popüler ve başarılı seri girişimcilerinden olan Elon Musk, Twitter'da kendi hesabından yaptığı paylaşımlarla Tesla için yazılım mühendisleri aradığını duyurdu. Mesajlarda dikkat çekici bir detay, bunu "süper öncelikli" olarak konumlandırılan otomatik pilot projesi için yapmış olması.

Elon Musk, Twitter'da yazdığı mesajda "sıkı" yazılım geliştiricileri aradığını söylüyor ve adaylarda otomobil projesinde deneyim şartı aramadıklarını belirtiyor. Musk, başvuracak kişilerin CV'leri ile birlikte mutlaka deneyimlerini gösterecek projelerden kod örneği veya link vermesini istiyor. Devam tweetindeyse Elon Musk bombayı patlatıyor: "Adaylarla bizzat ben görüşeceğim.".

Adaylarla bizzat kendisinin mülakat yapmasının sebebi yazılım mühendisi aradıkları projenin Tesla içinde "süper öncelikli" bir konumda olması. Söz konusu proje şirketin geçtiğimiz ay müşterilerine sunduğu otomatik pilot yazılımından başkası değil. Elon Musk bu projedeki her bir raporun direkt olarak kendisine raporlandığını da attığı tweet içinde belirtmiş.

Geçtiğimiz hafta Tesla'nın resmen Türkiye'ye geldiğini sizlere aktarmıştık. Türkiye'deki bazı Tesla kullanıcılarının da otomatik pilot özelliğini denerken çektiği videolar sosyal medyaya yansımıştı. Tesla'nın Türkiye hamleleri ve tabi ki otomatik pilot projesini yakından takip edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.